Korkmaz “BBP’nin güllerini Çerkezköy sokaklarına sereceğiz”

AK Parti Genel Merkezi tarafından Ali Ertem’in Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığının ilan edilmesinin ardından Kızılpınar Belediye Başkanı ve AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Faruk K

Çerkezköy 26.01.2014 16:35:00 0
 Korkmaz “BBP’nin güllerini Çerkezköy sokaklarına sereceğiz”
HEDEFLERİNDE AK PARTİ VARDIR
AK Parti’den istifa ederek, 2004 yılında yollarını ayırdığı Büyük Birlik Partisi’ne dönen Faruk Korkmaz’ın adaylığını BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, parti binası önünde ilan etti. AK Parti’den istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne katılan Faruk Korkmaz, Habip Bilgin ve Aynur Düzgünel, AK Parti’yi hedef aldı.
 
 
ADAYLIÐINI HEMŞERİLERİ İLE KUTLADI
AK Parti Genel Merkezi’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nı Ali Ertem olarak belirlemesinin ardından AK Partili aday adaylarından Faruk Korkmaz, Aynur Düzgünel ve Habip Bilgin, partilerinden istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçerken, Faruk Korkmaz, BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı gösterildi. Adaylığının açıklanmasının ardından Faruk Korkmaz, Çerkezköy Erzurumlular Derneği’nde hemşerileri ile bir araya geldi.
 
 
KANDIRILDIM, ALDATILDIM
Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Kerim Akın, hemşerileri Faruk Korkmaz’ın sonuna kadar arkasında duracaklarını ifade ederken, Aynur Düzgünel ise AK Parti’den kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın lafta kaldığını ileri sürerek “Kandırıldım. Aldatıldım. Aday gösterilmek önemli değil. Fakat ben Ali Ertem’in aday olduğunu sosyal medyadan öğrenmek zorunda kaldım. Kimse beni arayıp da ‘adayımız Ali Ertem olarak belirlendi’ demedi. Son ana kadar bekledim fakat partimden hiç kimse ‘biz sana değer veriyoruz’ demedi” dedi. Düzgünel, AK Parti’de adayın belirlenmesinin ardından telefonlarının kitlendiğini ifade ederek “Siyasi hayatımı bitirmeyi düşünüyordum. Çünkü benim uygun görmediğim biri aday gösterildi. Özellikle bayanlar siyaseti bırakmamam için ısrar etti. Bu kadar insanın boynunu bükük bırakamadım” diye konuştu.
 
 
YILLARCA ÇERKEZKÖY’E HİZMET ETTİK
Kadın ya da erkek olmanın önemli olmadığını ve adam olmanın cinsiyetinin olmadığıını söyleyen Düzgünel “Biz yıllarca Çerkezköy’e hizmet ettik. Fakat AK Parti’nin bu dönem gösterdiği bin 400 Belediye Başkan Adayı’ndan sadece 11’i kadın. Bu da AK Parti’nin kadınlara verdiği önemi gözler önüne seriyor. Kadınları seçim sürecinde kapı kapı dolaştıracaksınız fakat onlara görev vermeyeceksiniz. Bu yüzden AK Parti’den istifa ettim. Umarım bu sözlerim Başbakan’a ulaşır. Çünkü biz onun sözüne güvenmiştik. Siz destek verdiğiniz sürece biz canımızı ortaya koymaya hazırız” dedi.
 
 
SİYASET HIZLI İŞLİYOR
2 dönemdir Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan ve yıllarca Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Habip Bilgin de “Siyaset Çerkezköy’de çok çabuk işliyor. Çerkezköy’de jet hızıyla siyaset var. Tahmin etmediğin şeyler oluyor” dedi.
 
 
SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ
Bir süre önce “Birileri bizi yok sayarsa biz de onları yok sayarız” dediklerini anımsatan Bilgin, “Sözümüzün arkasındayız. Yapacağımız çalışmalarla inşallah 30 Mart akşamı konuşacağız. Kimseye kırgın değiliz ve kimseyle bir meselemiz yok. Bu yola çıkarken ‘Biz düzgün olmak istiyoruz’ demiştik. Birileri bu söylediklerimizi yanlış anlamış olabilir. Hepimiz bu memleketin insanlarıyız. Yaşadığımız yöreye hizmet için varız. Bunu anlamayanlara anlatmanın tek yolu 30 Mart’ta sandıkta çıkarak gücümüzü göstermektir” dedi.
 
 
BBP’NİN GÜLLERİNİ KIZILPINAR  SOKAKLARINA SERDİK
İstemeyerek de olsa gönül verdikleri partiden kopma noktasına geldiklerini ifade eden Bilgin “Bazen hayır gördüklerimizde şer, şer gördüklerimizde ise hayır vardır. Biz buna inandık. İnşallah hayırlısı olur” dedi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da “Keşke Genel Başkanımız rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da yaşasaydı da bu manzarayı o da görseydi. Kendisi o zaman ‘Trakya’da bana ayak basacak bir yer verin bana’ demişti. Şükürler olsun 2004 seçimlerinde bir bütün olarak BBP’nin güllerini Kızılpınar sokaklarına serdik. Uzun süre bu şekilde hizmet ettik” dedi.
 
 
GENEL BAŞKANIMIZDAN İZİN ALARAK AK PARTİ’YE GEÇTİK
Bir gün İstanbul’da rahmetli BBP Genel Başkanı ile bir araya geldiklerini söyleyen Korkmaz “Gittiğimiz bütün kapıların yüzümüze kapandığını söyledik. Hizmette zahmet çektiğimizi söyledik. Ne yapmamız gerektiğini sorduk. Bize vatandaşa hizmet etmenin, verilen sözlerin önemli olduğunu söyledi. Kendisinden izin alarak AK Parti’ye geçtik. 10 yıldır Kızılpınar’da hizmet veriyoruz” diye konuştu.
 
ÇERKEZKÖYLÜLER İYİ YÖNETİCİLERE LAYIK
Korkmaz, Kızılpınar’da il belediye başkanının bile yapamadığı hizmetleri yaptıklarını ifade ederek “45 derslikli çok programlı lise, 21 derslikli anadolu lisesi, 24 derslikli ilköğretim okulu, 6 katlı kültür merkezi, kapalı spor salonu gibi birçok proje yaptık. Kızılpınar aldı başını gidiyor. Şuanda 7,5 milyon TL’lik su deposu yapımı devam ediyor” dedi.
 
ÇERKEZKÖYLÜLER EN İYİ HİZMETE LAYIK
Çalışmalar nedeniyle yolların bozulduğunu ve bu konuda eleştiri aldığını söyleyen Korkmaz “O su borularını havadan götürebilecek bir başkan varsa gelsin havadan götürsün” dedi. Çerkezköylülerin iyi hizmete layık olduğunu, iyi yöneticiye layık olduğunu söyleyen Korkmaz, “Sizler makamında döven değil, makamına saat 2’de, 3’te gelen değil, saat 08.00’da makamının başında güleryüzlü bir başkana layıksınız” dedi.
 
HALKIN SESİNE KULAK VERDİK
Korkmaz, aday adaylığı sürecinde hep dışlandıklarını ileri sürerek “Bizler bir toplumu temsil eden liderleriz. Tanıtım toplantılarında AK Parti’ye ve Başbakana oy istiyoruz diyorlar. Arkadaş kusura bakma da AK Parti genel seçimde gereken oyu istiyor. Halk yerel seçimde hizmetçi istiyor hizmetçi. Sen Başbakanın arkasına sığınıp da bunları söyleme. Adaylar açıklandı. 20 kişiye sorsanız,  5 kişi istemez. Bunu Genel Merkeze, İl başkanlığı’na anlattık. Bu adamla bu iş yürümez dedik. 11 aday adayının içinde kimsenin tercih etmediği birine görev verildi. Hadi görev verildi diyelim. Dünden beri kimse arayıp da gelin birlik beraberlik içinde olalım demedi. Bu nedenle BBP çatısı altında siyaset yapmaya karar verdik. Biz hep halkın sesine kulak verdik” dedi.
 
MEHTERANLA KARŞILANDILAR
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, belediye başkanlarının halkın malı olduğunu ifade ederek “Belediye Başkanları halkın hizmetkarıdır. Halk getirir, halk götürür. Kendine güveniyosan çık halktan oyunu iste. Başbakanına değil, kendine oy iste. Yarın makamına geleni sen karşılayacaksın. Başbakan gelip burda hizmet etmeyecek. Bugünden itibaren seferber olun. Ev ev dolaşın. BBP’nin güllerini 30 Mart’ta Çerkezköy’de yollara sereceğiz. Ben milletime sonsuz güveniyorum. Bu millet doğruyu eğriyi çok iyi gören bir millettir. Siz kendinize değer vermezseniz, başkası size değer vermez. Şuana kadar AK Parti’de 485 kişi istifa etti. Türkiye’nin her tarafında istifalar var. Keşke yanlışlar yapılmasaydı da böyle olmasaydı” dedi.  Çerkezköy Erzurumulular Derneği’ndeki programın ardından yaklaşık 500 kişi ile birlikte BBP Çerkezköy İlçe Teşkilatı önüne giden Faruk Korkmaz, Habip Bilgin ve Aynur Düzgünel, Burada BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan ve BBP İlçe Yönetimi tarafından mehteran eşliğinde karşılandı.
 
HİÇBİR ZAMAN AYRI YOLLARA DÜŞMEDİK
Teşkilat binası önünde konuşan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, Çerkezköy’ün tarihi günlerinden birini yaşadığını ifade ederek “Eski alperen, eski başkanımız Faruk Korkmaz tekrar aramıza döndü. Biz hiçbir zaman ayrı yollara düşmedik. Faruk Başkanım izin alarak aramızdan ayrıldı ama yuvasının burası olduğunu hiçbir zaman unutmadı” dedi. Başkanın her zaman desteklerini gördüklerini ifade eden Demircan “Artık oylarınız heba olmsın” diye konuştu.    
 
EN TEMİZ VE EN GÜÇLÜ HAREKETİZ
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da Türk siyasetinin en güçlü hareketinin BBP olduğunu ileri sürerek “Bizim şartlarımızda siyaset yapan partilerin bugün tabelaları bile kalmadı. Türk siyasi tarihinin tozlu raflarında yerlerini aldılar. Fakat BBP her türlü dezavantaja, yokluğa rağmen Türk siyasetinin en güçlü ve en temiz hareketi BBP’dir” dedi.
 
BBP, EN GÜÇLÜ SES OLARAK ORTAYA ÇIKACAK
Karacan, üç siyasi partiye toplam 316 milyon TL verildiğini ifade ederek “Bize 1 kuruş dahi verilmedi. Seçim kanunun 2’nci maddesinde seçimlerin eşitlik içinde yapılır deniyor. Sizin eşitlik anlayışınız buysa ben size bir şey söylemiyorum. Bütün bunlara rağmen her türlü engel ve baskıya rağmen BBP bu kuşatmayı yaracak ve Türk siyasetinde en güçlü ses olarak ortaya çıkacaktır. İşte bunun ilk adım sesleri de Çerkezköy’dedir. İnşallah birlikte 30 Mart akşamı güller açtıracağız. Allah utandırmasın” dedi.
 
BBP’NİN GÜLÜ ALTINDA SİYASET YAPMAYA KARAR VERDİK
BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ve Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz da, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’ndan izin alarak AK Parti’ye geçtiğini ifade ederek “Belki adaletin, birliğin hizmetin daha çok olacağı bir yer olur dedik ama maalesef bunu göremedik. Çorlu’da bir lokantanın açılışına Sağlık Bakanı katılırken, bizim yaptığımız 45 derslikli çok programlı lise, 21 derslikli anadolu lisesi, 24 derslikli ilköğretim okulu, 6 katlı kültür merkezi, kapalı spor salonu gibi birçok proje için herhangi bir açılış yapılmadı. BBP’den gelen bir kişinin hizmetleri görünmesin diye yapmadılar. Bu nedenle Aynur Düzgünel, Habip Bilgin ve Mehmet Sürücü ile birlikte BBP’nin gülü altında siyaset yapmaya karar verdik” dedi. Korkmaz, Çerkezköy’ün tüm sokaklarını Muhammediye gülü ile süsleyeceklerini söyledi.
 
AMACIMIZ TEMİZ SİYASET YAPMAK
AK Parti için çok yağmur altında kaldıklarını ifade eden Aynur Düzgünel de “Ampul patladı karanlıkta kaldık. Biz de peygamberimizi anımsatan güllere geldik. Sizlerin güvenine layık olmaya çalışacağız” dedi. Amaçlarının temiz siyaset yapmak ve Çerkezköy’e hizmet getirmek olduğunu ifade eden Düzgünel “Bizimle birlikte gayret gösterirseni evelallah biz bu belediyeyi alırız” dedi.
 
ROZETLERİ TAKILDI
Habip Bilgin ise “Şuan konuşmak boş. Yapacağımız çalışmalarla 30 Mart akşamı konuşacağız. O zaman konuşulacak çok şey olacak. İnşallah bu yolda kimseyi mahçup etmeden başarıya ulaşacak ve kazanacağız. İnananlar kazanır” dedi. Konuşmaların ardından Faruk Korkmaz, Aynur Düzgünel ve Habip Bilgin’e BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan tarafından rozetleri takıldı
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10