“4 unsur tarafından halen inkar ediliyoruz”

Trakya’daki 7 dernek ve sivil toplum kuruluşu tarafından Alevilik ve Bektaşiliğin Dünü Bugünü ve Asimilasyon konulu panel düzenlendi.

Çerkezköy 27.01.2014 18:12:00 0
 “4 unsur tarafından halen inkar ediliyoruz”
DİK DURUŞU SERGİLEMELİYİZ
Önceki gün saat 14.00’da Beylice Düğün Salonu’nda düzenlenen panel saygı duruşu ile başladı. Panelde konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, “Bildiğimizin alimiyiz, bilmediğimizin talibiyiz. Kim halka, hak yoluna hizmet etmişse onu kendimizden biliriz. Halk ve hak kavramları ulu orta kullanılmamalıdır” dedi. Bülbül “Biz bu ülkenin ötekileştirilmiş tüm kesimleri olarak asıldık, yakıldık bunu inkar eden haramzadedir” diye konuştu. Erenlerin, evliyaların nerede bir zulüm varsa zulmün karşısında durduğunu söyleyen Bülbül “Bizim yolumuz sırri hakikat üzerine kuruludur. Ali’yi sevmek Alevilikse ben de Aleviyim diyen şahsiyetler Alevilere hakaret etmekten de geri durmuyor. Devleti hükümet, cemaat ve diyanet marifetiyle bu ülkede halen inkar ediliyoruz. Hangi Alevi katliamı olmuşsa bu 4 unsurun içinde parmağı vardır. Niye yakıldık, niye katledildik bunun hesabını sormamız lazım.  Biz bu dik duruşu, onurlu duruşu sergilemeliyiz” dedi.
 
 
DİYANET ORTADAN KALDIRILMALI
Diyanetin ortadan kaldırılması gerektiğini ileri süren Kemal Bülbül “Diyanet Hazreti Muhammed’i temsil etmiyor. Irkçı, inkarcı devlet programını temsil ediyor. Bize zulüm uygulanmasının tek nedeni tek kimlik yaratma isteğidir” dedi. Cemaatin arkasında Amerika’nın parasının olduğunu ve bu olmazsa cemaatin ayakta duramayacağını belirten Bülbül “İçinde olduğumuz süreç varlık ve yokluk süreci. Bizim dershanelerimiz, fabrikalarımız yok. İlimde zengin, maddiyatta fukarayız” dedi. Sünnilere de seslenen Bülbül “Hızsızların iktidar olduğu yerde, hırsızların vaaz verdikleri yerde ibadet haramın ta kendisidir” dedi.
 
 
4 KİTABI DA HAK BİLDİK
Irk ayırmadıkları, 4 kitabı da hak bildiklerini söyleyen Bülbül “Bugüne kadar Türkiye’de laiklik işlemedi. Devlet cami, kilise, cemevi yapmaz. Diyanetin bütçesi 12 bakanlığın bütçesine eşit olmaz. Diyanete teslim edilmiş sahte bir sistem var. Kenan Evren ve yanındakiler tarafından hazırlanan anayasayı ortadan yırtacağız. Anayasada yurttaşlık tarifi yapılacak ve hiçbir kimlik egemen kılınmayacak” diye konuştu.
 
BİR KİŞİ TARAFINDAN OLUŞTURULMADI
Aleviliğin bir kişi tarafından oluşturulmadığını söyleyen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül “Alevilik bir akıllar birliğidir” dedi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de, bu topraklardaki sorunu Alevilerden kaynaklanmadığını, siyasi bir sorun olduğunu ve devletin sorunu olduğunu belirtti.
 
KATILIM YOÐUN OLDU
Panale Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Daimi Kaya ile dernek üyeleri katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10