Taş, “İhracatımız yüzde 24 arttı”

Beşinci kez Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına seçilen Yaşar Kuş, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla dün saat 10.00’da Çerkezköy Gümrük MüdÃ?

Çerkezköy 27.01.2014 18:51:00 0
 Taş, “İhracatımız yüzde 24 arttı”
GÜMRÜK GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Çerkezköy Gümrük Müdürü Mehmet Taş tarafından karşılanan Yaşar Kuş’a ziyarette S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat da eşlik etti. Ziyarette konuşan Kuş, Gümrük Müdürü Mehmet Taş başta olmak üzere tüm gümrük çalışanlarının gününü kutlayarak “Yeni binanıza taşındınız. Hayırlı olsun. Sizlerin başarılı çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
YENİ BİNA KAZANDIRDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ
S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat da Çerkezköy Gümrük Müdürü Mehmet Taş ve gümrük çalışanlarını başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ederek “26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nüz kutlu olsun. İlçemize yeni ve modern bir Gümrük Binası kazandırdığınız için de sizleri ayrıca kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi. Çerkezköy Gümrük Müdürü Mehmet Taş da Çerkezköy’e uzun yıllar hizmet edecek bir bina kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.
 
İTHALAT YÜZDE 8 DARALDI
İl Özel İdaresi yetkililerinin gelip, yapılan çalışmanın ihale şartnamesine uygun olup olmadığını kontrol edeceğini söyleyen Taş “Özel İdare’den onay gelmesinin ardından yeni hizmet binamız için bir açılış töreni yapmayı planlıyoruz” dedi. Müdürlüğün çalışmaları hakkında da bilgi veren Mehmet Taş “İhracatımız bir önceki yıla oranla yüzde 24 arttı. İthalatımız ise yüzde 8 daraldı. 2013 yılında 1 milyar 152 milyon 588 bin dolarlık ihracat gerçekleşirken, 2 milyar 132 milyon 568 bin dolarlık da ithalat gerçekleşti. İlçemizdeki bazı firmaların malları Çerkezköy’den tırlara yüklenmesine rağmen, deniz yolu taşımacılığını tercih ettikleri için başka gümrüklerden çıkışyapmaları nedeniyle ihracatın ilçemize yansıması az oluyor”  diye konuştu.
 
PERSONEL SAYIMIZ YETERLİ DEĞİL
Mehmet Taş, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü’ne herhangi bir etkisi olmadığını ifade ederek “Gümrük Müdürlüğümüz 2013 yılında 35 bin ithalat, 15 bin de ihracat beyannamesi düzenledi. Bölge Müdürlüğü dahilinde en geniş işlem kapasiteli Gümrük Müdürlüğüyüz. Fakat personel sayımız yeterli değil. En az 10 memura daha ihtiyacımız var” dedi. Gümrük Müdürü Mehmet Taş, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ve S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat daha sonra Gümrük Binası önünde gümrük çalışanları ile birlikte İstiklal Marşı’nı okuyarak Gümrük Günü’nü kutladı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10