Yegin, “Adayın kim olduğu önemli değil”

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylarından Tuncay Yegin “AK Parti’de ve Belediye Başkan Adayı Ali Ertem’in yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Çerkezköy 27.01.2014 20:06:00 0
 Yegin, “Adayın kim olduğu önemli değil”
TAYYİP ERDOĞAN’IN ARKASINDAYIM
Dün saat 17.00’da ofisinde basın açıklaması yapan Yegin, “Genel Merkezimiz adayımızı belirledi. Genel Merkezimizin kararına saygı duyuyoruz. Birkaç gündür babamın rahatsızlığı nedeniyle gündemi takip edememiştim. Sosyal medyadan bazı aday adaylarımızın partiden istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçtiklerini öğrendim. İnsanların aklında şahsımla ilgili bir soru işareti kalmaması için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Ben AK Partiliyim. Refah Partisi döneminden beri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayım” diye konuştu.
 
LAF KALABALIĞI OLSUN DİYE SÖYLEMEDİK
Yegin, aday adaylığı sürecinde herkesin ‘Aday kim olursa olsun bizim adayımız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır’ şeklinde konuştuğunu anımsatarak “Herkes partimize ve Başbakanımıza bir sürü methiyeler düzmüştü. Biz o sözleri laf kalabalığı olsun diye söylemedik. Biz dün olduğu gibi bugün de Başbakanımızın yanındayız” dedi. Seçimlere kadar çalışacaklarını ve seçimi kazanacaklarını söyleyen Yegin “Adayın kim olduğu önemli değil. Biz söz verdiğimiz gibi Belediye Başkan Adayımız Ali Ertem’in arkasındayız” dedi. Tuncay Yegin “Keşke bu sözleri veren diğer arkadaşlar da sözlerini tutsalardı. Aday adaylığı sürecinde herkes ‘Hayırlısı kimse o aday olsun’ diyordu. Her halde bazı arkadaşlar en hayırlı adayın kendileri olduğunu düşündükleri için bu sözleri kullandı. Sanki Allah’la pazarlık yapmışlar” dedi.
 
ETİK DEĞİL
AK Parti’den istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçen Faruk Korkmaz, Aynur Düzgünel ve Habip Bilgin’in ‘ilçe teşkilatı bazı aday adaylarına ayrıcalık tanıdı’ şeklindeki iddiaları ile ilgili de konuşan Yegin “Başbakanımızın Çerkezköy’e gelişinde protokolde bir tatsızlık yaşanmıştı. İnsanın olduğu yerde hata olur. Fakat bu hata partiden ayrılmayı gerektirecek bir hata değildi. Bu bir bahanedir” dedi.  Korkmaz, Düzgünel ve Bilgin’in AK Parti aday adayı sürecindeki beyanlarının ardından istifa edip Büyük Birlik Partisi’ne geçmelerinin etik olmadığını ifade eden Yegin, aynı şekilde bahse konu partinin AK Partili isimlerin partiden istifa etmesini bekleyip, içlerinden birini aday göstermesinin de etik olmadığını savundu.
 
DÜN METHİYELER DİZENLER, BUGÜN KARALAMAYA ÇALIŞIYOR
“Çerkezköy halkı bu kişilerin hangi söylemlerine güvenip de oy verecek” diyen yegin, düne kadar Başbakan’a ve AK Parti’ye methiyeler dizen bu kişilerin, bugün AK Parti’yi ve Başbakanı karalamaya çalıştığını ileri sürdü. Yegin, basın mensuplarının, Aynur Düzgünel’in ‘Kandırıldık’ ve ‘Ampul patladı karanlıkta kaldık’ şeklindeki söylemlerini anımsatması üzerine de “Aynur hanım ilginç bir kişiliğe sahip. Kandırıldığını söylüyor. Tekirdağ’ın en büyük ilçesinin adayı bir kadındır. Eminim ki Tekirdağ’da birkaç ilçede daha kadın aday gösterilse, kendisi aday gösterilmediği için yine aynı ifadeleri kullanacaktı. İnsan söylemlerinde biraz dengeli olmalıdır” dedi. Meclis üyeliği düşünmediğini ifade eden Yegin “AK Parti’nin seçimleri kazanması için elimden geleni yapacağım” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10