Program sonuçları belli oldu

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde mali destek almaya hak kazanan projeler belli oldu. Ajansın önceki gün Tekirdağ’da gerçekleşen yönetim kurulu t

Tekirdağ 28.01.2014 10:21:00 0
 Program sonuçları belli oldu
7 TANESİ BAŞARILI BULUNDU
31 Aralık tarihine kadar alınan 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği başvuruları sonucu Trakya Kalkınma Ajansı´na sunulan 20 projeden toplam 7 tanesi başarılı bulunarak 25 bin ile 75 bin TL arasında destek almaya hak kazandı. Daha önce yapılan değerlendirmeler sonucunda Kasım 2013’de 1 Aralık 2013’te de 3 proje başvurusu başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştı. Ön inceleme sürecinde idari kontrol ve uygunluk kriterlerini sağladığı tespit edilen 16 projenin teknik ve mali değerlendirmesi sonucu 7 proje yeterli puanı alarak başarılı bulundu.
 
EDİRNE ÖN PLANA ÇIKTI
Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında mali destekten yararlanacak projelerin illere göre dağılımında Edirne üç projeyle ön plana çıkarken onu ikişer başarılı projeyle Tekirdağ ve Kırklareli izledi. Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesine ve bu kararların yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetlerin de destekleneceği 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği Programının öncelikleri arasında yenilik ve girişimcilik, üretim ve lojistik, enerji verimliliği, kentsel kimlik ve tasarım, afet acil yardım, kültür ve turizm konularındaki fizibiliteler, planlama ve araştırma çalışmaları yer alıyor. 2013 yılı Kasım, Aralık ayları ve Ocak 2014’te yapılan değerlendirmeler sonucunda Kırklareli İl MEM’in Tarihi Kocahıdır İlkokulu Binasının Eğitim ve Kültür Merkezine Dönüşümü İçin Restorasyon Projesinin Hazırlanması, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın Tadı Damağımda Kaldı projesi, Lüleburgaz Belediyesi’nin"Lüleburgaz’da Tarihi Alanların Düzenlenmesi Fizibilitesi" Projesi, Tekirdağ Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’nün Kartaltepe Tabiat Parkı Alan Analizi, Avan Projesi, Uygulama Projesi ve Fizibilite Raporu, Trakya Üniversitesi’nin Karaağaç Hasan Rıza Müzesi projesi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çorlu Lojistik Köy projesi ve Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü’nün Edirne İli Sanayi ve AR-GE Yetenek Envanterinin Oluşturulması projesi başarılı bulundu.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10