Barajlardaki su seviyesi yükseliyor

Şarköy Belediyesi, havaların kurak gitmesinden dolayı içme suyu sağlayan göletin kuruması üzerine, 17 bin 500 nüfuslu ilçenin susuz kalmaması için tankerlerle su taşıyordu. Beklenen yağmur ve kar yağı?

Şarköy 30.01.2014 17:34:00 0
 Barajlardaki su seviyesi yükseliyor
YAZIN NÜFUS 200 BİNİ GEÇİYOR
Konyla ilgili açıklama yapan Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Şarköy’ün kış aylarında 17 bin 500 nüfuslu olduğunu, bu nüfusun yazın tatilcilerin gelmesiyle birlikte 200 bini geçtiğini ifade ederek “İçme ve kullanma suyumuzu Şarköy girişinde bulunan göletimizden karşılıyoruz. Göletimiz ilçemize bağlı 22 kilometre uzaklıktaki Bulgur köyümüzden ismini aldığı Bulgur Deresi'nden besleniyor” dedi.
 
30 YILDIR KULLANILIYOR
Göletin 1980’de yapıldığını anımsatan Altınok “30 yıllık kullanım süresi olan bir barajdır. 1 milyon 250 bin metreküplük bir barajdır. Nihayet beklediğimiz yağmurlar geldi. Mevsimlerin, mevsim normallerinin aksine kurak geçmesinden dolayı bölgemiz yağış alamadı ve Bulgur Deresi göletimizi besleyemedi. Biz de Şarköy Belediyesi olarak Şarköy’de yaşayan vatandaşlarımızın susuz kalmaması için çalışma yaparak su tankerleriyle göletimize günde bin ton su takviyesi yaparak 34 günde 34 bin ton su taşıdık. Bundan sonra Bulgur Deresi'nden akan doğal suyla göletimiz dolacak. Çok sevindik. Bir buçuk günde göletimizin seviyesi 35 santim yükseldi” dedi.
 
VATANDAŞLARIN SUSUZ KALMAMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ
 Bulgur Deresinde yağan yağmur ve kar nedeniyle güçlü su kaynakları olduğunu ve bu suların gölete aktığını söyleyen Altınok “Önümüzdeki günlerde yağmurların ve kar yağışının yoğun olacağı belirtiliyor. Bu yağışlarla 1 milyon 250 bin metreküplük barajımızın dolmasını sağlayıp Şarköylü vatandaşlarımızı ve yazın Şarköy’e gelecek olan yazlıkçı vatandaşlarımızın susuz kalmaması için çalışmalar yapacağız. Amacımız Şarköy halkı ve yaz aylarında gelecek yazlıkçı vatandaşları rahat ettirmek. Yağmurların yağması ve barajımızın su seviyesinin dolması bizleri çok sevindirdi" dedi.
 
“ŞÜKÜR DUASI YAPACAĞIZ”
Yağan yağmurla birlikte çiftçilerin ve vatandaşların yüzünün güldüğünü ifade eden Şarköy Müftüsü Ali Yeşiloğlu ise, şükür duası yapacaklarını dile getirdi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10