Şifre almayan dernekler feshedilebilir

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde cumartesi günü E-Dernek şifrelerinin verileceğini belirten Çerkezköy Dernekler Büro şefliği yetkilileri “Programa tüm derneklerin katılmasını bekliyoruz” dedi.

Çerkezköy 3.02.2014 18:18:00 0
 Şifre almayan dernekler feshedilebilir
ALMAYANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK
Yetkililer, derneklerin iş ve işlemlerini yapabilmeleri için E-Dernek şifresi almanın zorunda olduğunu ifade ederek “Derneklerin iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapabilmeleri için karar defterlerine E-Dernek kullanıcı olmak üzere (e-mail) alarak dernek başkanına yetki verilmesine dair karar fotokopileri ile birlikte Cumartesi günü saat 10.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde bulunmaları gerekiyor. E-Dernek şifresi almayan dernekler hakkında işlem yapılacak. Tüm dernek yöneticilerine de ilanen duyurulur. Bu toplantıya katılmayanlar fesh edilmek zorunda kalacaklar yada şifrelerini İl merkezinden alacaklar” dedi.
 
TÜM İLLERDE UYGULANMAYA BAŞLANDI
Yetkililer, Dernekler Bilgi sistemi (DERBİS) projesinin tüm illerde uygulanmaya başladığını ifade ederek “Derneklerimizin beyanname, genel kurul sonuç bildirimi, yurt dışından yardım alma bildirimini, yerleşim yeri değişiklik bildirimini, dernek organlarının değişiklik bildirimi, taşınmaz mal bildirimini elektronik ortamda yapmalarına imkan sağlayan düzenleme dernekler yönetmeliğinin 96.maddesinin 31 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesiyle hayata geçti. Uygulamada birliğin sağlanması amacıyla, derneklerimiz DERBİS kurumsal yazılımına ilk girişte e-dernek uygulamasına giriş için kendilerine verilen kullanıcı adı ve parola ile giriş yapabilecekler, ayrıca elektronik ortamdan yapmış oldukları bildirimlerin çıktılarını alarak mülki idare amirliğine elden verilmesine gerek kalmayacak” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10