“Hedefimiz seçimden önce yeni tapuları vermek”

Veliköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı dün saat 10.00’da Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 4.02.2014 11:31:00 0
 “Hedefimiz seçimden önce yeni tapuları vermek”
ASKI SÜRESİ DEVAM EDİYOR
Meclis üyesi Adem Yıldırım’ın katılmadığı toplantıda açılış ve yoklamanın ardından Öksüzce Çiftçik Evleri’nde su ihtiyacının giderilmesi için su deposu alanı talebinin yer aldığı dilekçe oy birliği ile gündeme eklendi. Saygı duruşunun ardından meclis karar özeti okundu. Bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından plan itirazlarının görüşülmesi gündem maddesine geçildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Yalıboyu OSB planları Çerkezköy Belediye tarafından da onaylandı. Askı süresi devam ediyor. Askı süresi dolmadığından itirazları gündeme almayacağız. İtirazları bir sonraki meclis toplantısında değerlendireceğiz” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından itirazları bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi mevcut oybirliği ile kabul edildi.
 
 
SU DEPOSU ALANI TALEP EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Veliköy Öksüzce Çiftçi Evlerindeki parsellerin su ihtiyacını gidermek için su deposu alanı talebi görüşüldü. Orada bir su deposuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Hanifi Belindir, “Orada su deposu için 2 sene önce bir alan belirlemiştik. Oraya kadar eklektriği de götürdük. Ama su kuyusunu açmadık. Şimdi su deposu için yer talep ediyorlar” diyerek konunun İmar Komisyonu’na havele dilmesini önerdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından İlgili talep görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
DOSYA TAPUYA TESLİM EDİLECEK
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından çalışmalarla ilgili değerlendirme yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Beylikçayırı ile ilgili eksikler giderildi. Çerkezköy Belediyesi encümeninden de geçti. Bu hafta dosya tapuya teslim edilecek. Yeni tapularımızı alacağız” dedi. Meşelik Mevkii ile ilgili de düzeltme istendiğini söyleyen Belindir “Kadastroda daha 15 günlük işi var. Hedefimiz seçimlere kadar vatandaşlarımıza yeni tapularını teslim etmek” dedi.
 
BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Belediyenin çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Belindir “Çalışmalarımızı hızla bitirmeye çalışıyoruz. Yüksekokulun kaba inşaatı bitti. Veliköy’ün nasıl kurulduğunu anlatan bir kitap hazırladık. Beldenin yapısı ile ilgili bilgiler verdik. Muhtarlarımızı anlattık. Eski Belediye Başkanlarımızla söyleşiler yaptık. Kendi dönemimizin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdik. Bu kitabı vatandaşlarımıza da dağıtacağız” dedi.  Belindir’in bilgilendirmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10