Rafine Ünitesini Bakanı Müezzinoğlu ve Bakan Yazıcı açacak

Trakya Birlik, Tekirdağ Entegre Tesisleri yeni Rafine Ünitesinin 9 Şubat’ta yapılması planlanan açılışına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıc?

Tekirdağ 6.02.2014 14:40:00 0
 Rafine Ünitesini Bakanı Müezzinoğlu ve Bakan Yazıcı açacak
YILDA 138 BİN TONA YÜKSELDİ
Trakya Birlik Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada "Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesisleri'nin, yılda 78 bin ton rafine yağ üretim kapasitesine sahipken, yeni Rafine Ünitesi'nin devreye girmesi ile rafine yağ üretim kapasitesinin yılda 138 bin tona yükseldiği bildirilirken"Üstün Alman Teknolojisi ile üretim aşamalarının gerçekleştirildiği Rafine Ünitesi'nde üretilen ayçiçek yağlarının kalite kontrollerinde Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği ve TSE esas alınıyor" denildi.
 
PAZAR GÜNÜ AÇILACAK
Açıklamada tesislerin laboratuarlarında 2 saatte bir yapılan kontrollerle değerlerin çok daha üzerinde bir kalitede Rafine Ayçiçek Yağı üretimi gerçekleştirildiği belirtildi. Yenilenen ve son teknoloji ile hizmete giren Rafine Ünitesi'nin açılışını 9 Şubat Pazar günü saat 11:00'da Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleşeceği dile getirildi.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10