Ordu “Kendileri yapınca mübah, başkaları yapınca günah”

Tek başına muhalefetini sürdüren MHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, önceki akşam yaptığı açıklamada, Çerkezköy Belediye Meclisi kararı ile yapılmak istenen ‘Paralı Otopark

Çerkezköy 6.02.2014 15:01:00 0
 Ordu “Kendileri yapınca mübah, başkaları yapınca günah”
“KARARIN İPTALİ İÇİN ÜST MAHKEMEYE BAŞVURDU”
Çerkezköy Belediye Meclisi tarafından ana caddelerde uygulanması düşünülen Paralı Otopark sistemi için Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptıkları iptal başvurusunun onaylandığını anımsatan Ordu “Mahkemenin iptal kararının ardından Ali Ertem ‘Gerekirse vatandaştan para almadan kararı uygularız’ açıklamasında bulunmuştu. Başkan Ertem bu söyleminin hemen ardından üst mahkemeye kararın iptali için başvuruda bulundu. Ben şimdi kendisine sormak istiyorum, madem iptal başvurusunda bulunacaktın, neden vatandaşa yalan söylüyorsun? Akşam yaptığı açıklamayı sabah unutuyor musun?” diyerek tepki gösterdi.
 
“YEŞİL ALAN BIRAKMADILAR”
Ordu, Çerkezköy halkının 1 Nisan sabahından itibaren caddelerde arabasını park ederken para ödemek zorunda kalmaması için 30 Mart’ta sandıkta doğru kararı vermesi gerektiğini ifade ederek “1 Nisan sabahı Atatürk, Öztrak, Uğur Mumcu Caddeleri ve Cumhuriyet Meydanı’na araçlarını park eden vatandaşlar, park parası ödemek istemiyorlarsa sandıkta AK Parti’ye oy vermesinler. Bizim vatandaşımız vermiş olduğumuz mücadeleye sahip çıksın. Çerkezköy’de 10 yıldır hakim olan ve ‘Bal tutan parmağını yalar’ zihniyetine hep birlikte son versinler. Zaten bu zihniyet parmak yalamaktan Çerkezköy’de yeşil alan bırakmadı, şimdi sıra yollara geldi” dedi.
 
“VATANDAŞIMIZ UYANDI”
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in  “Seçimi ya ben ya da Vahap Akay kazanacak’ açıklamasını da anımsatan Ordu “Zaten Ali Ertem Çerkezköy Belediyesi’ni 10 yıldır CHP ile birlikte yönetiyor. Yani kısacası ha Ali ha Veli. Şimdi de ‘ya ben ya da Vahap kazanacak’ diyerek diğer partilere oy verecek olan Çerkezköylü seçmenlere mesaj veriyor. Aklınca ‘Bana oy vermezseniz seçimi CHP kazanacak’ demeye getiriyor. Bu oyunun bir benzerini de 2009 seçimlerinde yapmıştı ancak artık vatandaşımızın uyandığını düşünüyorum” dedi. AK Parti’den Ali Ertem’in adaylığının açıklanmasının ardından bazı aday adaylarının istifa ederek başka partiye geçtiğini anımsatan Mustafa Ordu “Bu da demek oluyor ki Ak Parti ikiye bölündü ve güç kaybetti. Şimdi de çıkıp ayrılan arkadaşlar için ileri geri konuşmanın anlamı yok. Geçen seçimlerde de MHP adayı için sağda solda ‘MHP’nin adayı sol kökenli, ona oy vermeyin’ şeklinde dedikodu üretiyorlardı. Bu seçimlerde de diğer adaylar için aynısını yapıyorlar. AK Parti başka partilerden transfer yaptığı zaman parti içerisinde kimse ses çıkarmadı. Kendileri solcu bir ismi partilerine aldığı zaman mübah, başka partiler yapınca günah ilan ediyorlar. Ben bunları anlamış değilim. Ülkenin her vatandaşı bu sınırlarda eşittir. Bu vatan topraklarında kimseyi sağcı solcu diye ayıramazsınız. Madem ayırıyorsunuz, Ertuğrul Günay sol kökenli değil miydi? Ali Ertem Ertuğrul Günay Çerkezköy’e geldiği zaman önünde kaç kez önünü ilikledi. Asıl olan 45 yıldır bu ülkenin milli değerlerine sahip çıkan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Adayın kim olduğu hiçbir zaman önemli değildir. MHP’ye gönül veren kardeşlerim bu gibi dedikodulara kanmasınlar” dedi.
 
“GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI”
AK Parti İlçe eski Başkanı Alaettin Demirbağ’ın istifasını da değerlendiren Ordu “Türkiye, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülke ve mümin olan insan ilahi adalete de inanır. Demirbağ’ın hiç kimsenin tasvip etmediği bir şekilde istifa etmesi de ilahi adalettir ve herkes şunu çok iyi bilsin, Ali Ertem’in gidişi Demirbağ’ın kinden daha beter olacaktır. Alaettin Demirbağ görevini kötüye kullandı. Altıntaş Kuyumculuk olayı yaşandığı sırada hırsızlıkla itham edilen ve soruşturması devam eden şahsı korumak için mahkemeye gitmiş, hakimlere göz dağı vermiştir. Ben de iktidarda olan MHP’nin İlçe Başkanlığını yaptım ama hiç bir zaman makamımı birilerine gözdağı vermek için kullanmadım. Maalesef bu arkadaşlar ne oldum delisi olmuşlardır” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10