Ertem “Prefabrik bir pazaryeri inşa edeceğiz”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 25 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da Cevdet Aydemir başkanlığında oluşturulan Çerkezköy Pazarcılar Derneği yeni yönetimini dün

Çerkezköy 7.02.2014 15:36:00 0
 Ertem “Prefabrik bir pazaryeri inşa edeceğiz”
ÇATI ÖMRÜNÜ TAMAMLADI
Çerkezköy Pazarcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet aydemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri dün saat 11.00’da Başkan Ertem’i ziyaret etti. Pazarcı esnafının Çerkezköy Belediyesi’nden beklentilerini dile getiren dernek başkanı Aydemir “Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nin çatısı ömrünü tamamladı. Tabiri caizse pazarın içinden gökyüzünü rahatlıkla görebiliyoruz. Yağmurlu havalarda esnafımız çok mağdur oluyor” diye konuştu.
 
 
YAÐMUR OLUKLARI KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Aydemir, Pazar Yeri’nin su giderlerinin ve yağmur oluklarının da kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi. Bunların yanında güvenlik görevlisinin bekleyebileceği ve temizlik malzemelerini muhafaza edebilecekleri bir kabine ihtiyaçları olduğunu belirten Aydemir “Pazar Yeri’nin güvenliğini, bugüne dek kendi imkânlarımız ile sağlamaya gayret ettik. Artık güvenlik konusunda yetersiz kalıyoruz. Bunun için belediyemizden güvenlik konusunda da destek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
TEZGAHLARLA İLGİLİ DE TALEPTE BULUNDULAR
Çerkezköy Belediyesi’nden pazar tezgahları ile ilgili de talepte bulunan Aydemir “İlçe dışından bir esnafa Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde yer tahsis edilmemesini istiyoruz. Biz belediyemizden, Pazar yeri tezgahı verirken, derneğimizin de görüşlerini almasını rica ediyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yeni yönetime başarılar dileyen Ertem “Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde tezgâh açacak esnaftan, Çerkezköy’de ikamet şartı aranıyor” dedi. Pazar esnafı ile sürekli istişare halinde olunması için Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Kenan Erez’e talimat veren Ertem pazar esnafının talep ettiği kabin için de gerekli dosyanın en kısa zamanda hazırlanmasını isteyerek “Böylece en kısa sürede gerekli kabini tedarik ederek pazarcı esnafımızın kullanımına tahsis edebiliriz” dedi.
 
 
ÇATI SORUNUNA DA KALICI ÇÖZÜM GETİRECEÐİZ
Çatı sorunu ile ilgili de kalıcı bir çözüm getireceklerini söyleyen Ertem “Pazar Yeri’nin peyder pey yıkarak, daha uzun ömürlü olması için betonarme prefabrik bir Pazar Yeri inşa edeceğiz. Uzay çatı yaparak panel sandviç ile kaplayacağız” dedi.
 
PEYDER PEY YIKARAK YENİLEYECEÐİZ
Ertem, Pazar Yeri ile ilgili gerçekleştirmeyi planladıkları asıl projede yer altı otoparkının da bulunduğunu ifade ederek “Bunu yapabilmemiz için mevcut Pazar Yeri’ni komple yıkmamız gerekecekti. Gönlümüz böyle olmasından yanaydı fakat pazar esnafımız buna razı gelmedi. Ayrıca, mevcut yeri yıkmaya kalksak, Pazar esnafımıza geçici süreliğine gösterebileceğimiz uygun bir yer de yok” dedi. Kapalı Pazar Yeri’nin komple yıkılıp yeniden yapılması halinde maliyetin 3 kat artacağını ve yapım süresinin de uzayacağını ifade eden Ali Ertem, bu nedenle Pazar Yerini peyder pey yıkarak yenilemeyi daha uygun gördüklerini söyledi. Çalışmalara başlamak için havaların düzelmesini beklediklerini ifade eden Ertem Pazar Yeri yanına yapılan otopark alanında ihtiyaç duyulan noktalara güvenlik kamerası koyulması için de gerekli birimlere talimat verdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10