Hayvan pazarı yapılacak

Hayrabolu Belediye Başkanlığının Şubat ayı olağan toplantısında ilçeye hayvan pazarı kazandırılması gündem maddesi üyelerin oy birliği ile aldığı karar ile belediye meclisinden geçti.

Hayrabolu 9.02.2014 11:52:00 0
 Hayvan pazarı yapılacak
OYBİRLİĞİ İLE KARARLAŞTIRDIK
Belediye başkanı Hasan İrtem yaptığı açıklamada, ilçenin ihtiyacı olan projeleri bir bir hayata geçirdiklerini,  belirterek:” Bugün meclisimiz oy birliği ile aldığı karar ile ilçeye hayvan pazarı yapılması konusunda iradeli bir karar aldı. Hepinizin bildiği gibi tarım ve hayvancılık faaliyetleri ilçemizin en önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. İlçemizin gelişen ekonomisi ve sahip olduğu  ekonomik, sosyo-kültürel özellikleri dikkate alındığında; ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi hizmetlerinin sağlanabilmesi ve “Hayvan pazarlarının ruhsatlandırılma ve denetleme usul ve esasları hakkında tebliğin amacına yönelik olarak; kasaplık, damızlık ve diğer amaçlı hayvanların alınıp satılabilecekleri, gerektiğinde birkaç gün bekletilebilecekleri bir hayvan pazarı yerinin oluşturulması için hayvan pazarının yapılması konusunu oy birliği ile kararlaştırdık. Meclis üyelerime göstermiş oldukları bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇÖP YÜKLEME RAMPASI DA YAPILACAK
Belediye Başkanı Hasan İrtem, parsel bazında yapılan plan tadilat değişikliği ile ayrıca İlçenin Tekirdağ yolu pancar kantarı yanına oluşturulacak hayvan pazarının yanı sıra çevre ve çevre sağlığının sağlanması, temizlik ve katı atık yönetimi hizmetlerine yönelik olarak çöp yükleme rampasının da yapılacağını belirtti.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10