“Seçimler BBP ile diğer partiler arasında geçecek”

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın ardından Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay da AK Parti’den istifa ederek, Büyük Birlik Partisi’ne geçti.

Çerkezköy 9.02.2014 12:12:00 0
 “Seçimler BBP ile diğer partiler arasında geçecek”
REFERANSIMIZ KIZILPINAR
Günay’ın BBP’ye katılması dolayısıyla önceki gün parti binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Faruk Korkmaz, seçim çalışmaları kapsamında 10 gündür Çerkezköy’de ziyaretlerde bulunduklarını ifade ederek “Yüzde 60 oy alarak Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nı kazanacağımızdan eminiz. Halktan müthiş bir teveccüh gördüm. Partimize büyük bir katılım var. Allah bize güvenen herkesten razı olsun. Biz Çerkezköylülerin kalbini fethettik” dedi. Referanslarının Kızılpınar olduğunu söyleyen Korkmaz “Kızılpınar’da gerçekleştirdiğim ev ziyaretlerinde bacılarım Kızılpınar Belediyesi’nin kapanacak olmasından dolayı ağlıyor. Kendilerine, ‘Bu kardeşiniz, hizmetlerine bundan sonra Çerkezköy Belediye Başkanı olarak devam edecek, üzülmeyin’ diyorum. Kızılpınarlılar gibi, Veliköy halkı da etrafımızda kenetlendi” dedi.
 
KİMSENİN YÜZÜNE KAPIMIZI KAPATMADIK
30 Mart akşamı zaferin kendilerinin olacağını söyleyen Korkmaz “Bugüne dek kimsenin kalbini kırmadık. Kimsenin yüzüne kapımızı kapatmadık. Elimden geldiğince halkımın sorunlarını çözmeye gayret ettim. Böyle olmasaydı, bugün etrafımızda kimseler olmazdı. Bu hizmetleri Çerkezköy’de de yapacağımıza herkesin önünde söz veriyorum. Herkes derdine derman bulacak” dedi.
 
SORUNLARI YERİNDE ÇÖZECEĞİZ
Korkmaz, 31 Mart sabahı itibariyle Çerkezköy’de her şeyin değişeceğini dile getirerek “Halkın kırılan kalplerini onaracağız. Göreve seçilmemiz halinde her mahallede komisyonlar oluşturacağız. Sorunları yerinde çözeceğiz. Böylece vatandaşımızın belediyeye kadar gelmesine gerek kalmayacak” diye konuştu. Korkmaz, Kızılpınar’da fakir insan kalmadığını belirterek, “Kızılpınar adeta şantiyeye döndü. Yatırımcılar yarışa girdi. Çerkezköy’ün bütün eksiklerini tespit ettik. Yapacağımız dere ıslah ve yürüyüş yolu projeleri ile Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’ü birleştireceğiz. Buradan 10 yıldır başkanlık yapan Ali Ertem’e ve ondan önce başkanlık yapanlara sesleniyorum. Eskişehir’i hiç mi görmediniz? Gezilere gittiğiniz Avrupa ülkelerindeki dereleri hiç mi görmüyorlar?” dedi.
 
AK PARTİ’DE BASKI ALTINDAYDIK
Çerkezköy için önemli projelerinin olduğunu söyleyen Korkmaz “Kadın sığınma evleri, gençlik merkezleri, dere ıslahları ve daha birçok proje ile halkımızın karşısına çıkacağız. Anlatacak çok hizmetlerimiz var. Asla ve asla kirli siyaset yapmayacağız. Milletimiz doğruyu görüyor, biz milletimize güveniyoruz” dedi. AK Parti’den Büyük Birlik Partisi’ne geçtikten sonra çok rahatladığını dile getiren Korkmaz “AK Parti’deyken bir şey konuşamıyorduk. ‘Halkın sesine kulak verin’ dedik, ‘sen muhalefet misin’ dediler. Sürekli baskı altındaydık” dedi. Korkmaz, partililerin, ‘seçimi ya AK Parti ya da CHP kazanacak’ söylemleri ile AK Parti’ye verilmeyen oyların CHP’ye yarayacağı yönünde bir algı oluşturmaya çalıştığını dile getirerek “Biz rakip tanımıyoruz. Seçimlerde CHP’nin de AK Parti’nin de, MHP’nin de oylarını alacağız. El bebek, gül bebek, baba parasıyla büyüyen birisi hizmet edemez” dedi.
 
ARAMIZA HOŞ GELDİ
BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan “Faruk Korkmaz’ın aday tanıtım toplantısında seçimlerin BBP ile CHP arasında geçeceğini söylemiştik. Şimdi bu söylemimizi değiştiriyoruz. Seçim BBP ile diğer partiler arasında geçecek. Kızılpınar Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay partisinden istifa ederek BBP’ye katıldı. Kendisine aramıza hoş geldin diyoruz” dedi.
 
 
3 BİN OYLA GELİYORUZ
Ahmet Günay da Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de yaşayan Vanlıları temsilen oluşturulan komisyonda kendisinin destekleneceği yönünde karar çıktığını ifade ederek “Kızılpınar Belediye Başkanımız Faruk Korkmaz yanına ilk gittiğim gün ne olursa olsun değişmeyeceğini söyledi. İnsanlar komisyonda bizi seçti. AK Parti’deki bazı yöneticiler bize tepeden bakıyordu. Ben komisyonun kararını uygulamak zorundayım. Komisyon dışında görüştüğüm muhtarlar ve vatandaşlar da Faruk Korkmaz’a destek vermemi istedi. 3 bin oyla Faruk Başkan’a geliyoruz” dedi.
 
 
BİN 500 İSTİFA OLACAK
Günay, yakın zaman içinde AK Parti’den en az bin 500 istifa olacağını iddia ederek “Seyithan Beyi de getireceğiz ve birlikte çalışacağız. Buradan Ali Bey'e seslenmek istiyorum. Ali Bey’in oyu neyse, Ahmet Günay’ın da oyu o kadardır. Bunu halkın karşısında sandıkta göreceğiz” dedi.
 
 
ESNAFI ZİYARET ETTİLER
AK Parti’den istifa ederek Büyük Birlik Partisi’ne geçen Ahmet Günay’a rozetini BBP İlçe Başkanı Turan Demircan taktı. Ahmet Günay, düzenlenen basın toplantısında, meclis üyeliği için 1’inci sıradan listeye girmek için de Turan Demircan ve Faruk Korkmaz’dan söz aldı. Partililer daha sonra Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.
 
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10