Veliköyspor’un zirve aşkı sürüyor 2-1

Tekirdağspor Süper Amatör Lig 11.hafta karşılaşmasında zirve hesapları yapan Veliköyspor alt sıralardan kurtulmaya çalışan Sultanköy Belediyespor’a konuk oldu. Rakibi karşısında Musa’nın golÃ?

9.02.2014 18:17:00 0
 Veliköyspor’un zirve aşkı sürüyor 2-1
Çerkezköy Haber- Tekirdağ Süper Amatör Lig’de şampiyonluk hedefinden şaşmayan Veliköyspor hafta sonunda deplasmandan üç puan ile döndü.
 
VELİKÖYSPOR ETKİLİ BAŞLADI
Pazar günü Çorlu Belediye Sahası’nda saat 12.00’de başlayan karşılaşmaya temsilcimiz etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol ve goller arayan Veliköyspor özellikle sol kanattan Ziya’nın geliştirdiği ataklarda rakip defansa zor anlar yaşattı.Ev sahibi ekip Sultanköy Belediyespor ise gelişen Veliköyspor ataklarında hata yapmamaya çalıştı. İlerleyen bölümlere doğru kanatlardan etkili hücumlar geliştiren Veliköyspor Musa ile yakaladığı pozisyonu cömertçe harcadı.
 
 
VELİKÖYSPOR MUSA İLE ÖNE GEÇTİ
Ataklarını devam ettiren temsilcimiz arzuladığı gole karşılaşmanın 33.dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Musa düzgün vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan Veliköyspor kalan dakikalarda farkı ikiye çıkarmaya çalıştı. Kalesinde gördüğü golün ardından beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip ise istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre Veliköyspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
BERABERLİK GOLÜ HAKAN’DAN GELDİ
İlk devreyi tek gollü üstünlükle tamamlayan Veliköyspor kalan dakikalarında kontrollü bir futbol ortaya koydu. Taraftarının desteği ile beraberlik için yüklenen Sultanköy Belediyespor rakibi karşısında savunmayı geçmekte zorlandı. Ataklarını devam ettiren ev sahibi ekip karşılaşmanın 65.dakikasında Hakan ile beraberlik sayısını buldu. Gelen golle birlikte karşılaşmada heyecan giderek arttı. Her iki takımda galibiyet için müthiş bir mücadele ortaya koydu.
 
TEKRAR ÖNE GEÇTİ
Rakibi karşısında üstünlüğünü koruyamayan Veliköyspor sağlı sollu ataklarını devam ettirdi. 70’inci dakikadan itibaren rakip kaleyi abluka altına alan Veliköyspor karşılaşmada ikinci golünü Semih ile buldu. 72.dakikada gelişen Veliköyspor atağında topa dokunan Semih takımını tekrar öne geçirdi. Gelen golle birlikte Veliköyspor’lu oyuncular büyük sevinç yaşadılar. Karşılaşmada ikinci kez mağlup duruma düşen Sultanköy Belediyespor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi.
 
20 PUANA YÜKSELDİ
Rakibine beraberlik şansı tanımak istemeyen Veliköyspor iyi bir savunma yaparak gelişen ataklarda hata yapmadı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Veliköyspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Veliköyspor bu galibiyet ile birlikte puanını 20 yaparken, Sultanköy Belediyespor ise 11 puanda kaldı.
 
“GALİBİYETTEN DOLAYI MUTLUYUZ”
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Veliköyspor Teknik Direktörü Ahmet Sarı “ karşılaşmadan üç puan ile ayrılmak için müthiş bir mücadele ortaya koyduk. Karşılaşmanın ilk devresinde bulduğumuz golle rahatladık. İkinci golü rakip kalede ararken kalemizde beraberlik golünü bulduk. Ancak çabuk toparlanarak golden kısa bir süre sonra tekrar galibiyet golünü bulduk. Kalan dakikalarda da kontrollü bir futbol ortaya koyarak rakibimize fazla pozisyon vermedik. Karşılaşmadan üç puan ile ayrıldığımız için mutluyuz. Önümüzdeki karşılaşmalara da final havasıyla bakıyoruz. Zirvedeki ekiplerden Çorlu Gençlerbirliğispor’da Malkaraspor’a kaybetti.  İnşallah sezon sonuna kadar bu futbolumuzu sürdürüp ligi Şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10