1197 kişi girişimci adayı oldu

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekretervekili Mehmet Karaman, “Son üç yılda verdiğimiz eğitimlerle toplam 1197 kişiyi girişimci adayı yaptık” dedi.

10.02.2014 10:18:00 0
 1197 kişi girişimci adayı oldu
SERTİFİKA SAHİBİ OLMALARI GEREKİYOR
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Karaman, Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen 9. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin tamamlandığını ifade etti. Karaman, önceki dönemlerde imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolleri ile Trakya genelinde 2013 sonu itibarıyla 43 eğitim organize eden ve toplam 1197 kursiyeri sertifikalandıran Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB'in eğitimlere devam ettiğini belirterek “KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden faydalanarak iş kurmayı düşleyen girişimci adaylarının bu destekten yararlanabilmeleri için eğitimlere katılarak girişimcilik sertifikası sahibi olmaları gerekiyor” dedi.
 
FARKLI KURUM VE KURULUŞLARA KURSLAR VERDİK
Çok sayıda girişimci adayının işlerini kurmak üzere desteklerden yararlanmak için iş planlarını hazırladıklarını hatırlatan Karaman, girişimcilik eğitimlerinin talepler doğrultusunda bölge genelinde açılmaya devam edeceğini vurguladı. Bu yıl ilk kez cezaevlerinde de eğitim verdiklerini hatırlatan Karaman “Uygulamalı girişimcilik kurslarını bugüne kadar farklı kurum ve kuruluşlara verdik. Bu yıl ilk kez 30-31 Ocak tarihleri arasında Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza Infaz Kurumu’nda meslek sahibi olan ve tahliyesine az bir süre kalan mahkûmlar da uygulamalı girişimcilik eğitiminden yararlandı. Ceza ve infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin hükümlülük süreleri bittikten sonra sosyal hayata uyum sağlamaları, hayatlarını devam ettirmeleri için mesleki eğitimler çok önemlidir. Verdiğimiz bu eğitimler toplum hayatına döndüklerinde insanlarımızın özgüvenlerini artıracak ve onları bilinçli bir girişimci haline getirecek” dedi.
 
KREDİ İMKANI SUNULUYOR
Şubat ayı başında sona eren eğitimlerde Tekirdağ Merkez, Çorlu ve Çerkezköy, Edirne Merkez, Keşan ve Uzunköprü ile Lüleburgaz’da hafta içi ve hafta sonu verilen eğitimlere 30’ar kişilik grupların katıldığına vurgu yapan Karaman, “KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkânı sunuluyor” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10