Sülün, Türkiye Milli Komitesi Üyeliğine seçildi

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi'nin 59. seçimli Genel Kurulu önceki gün TOBB İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi.

10.02.2014 16:52:00 0
Sülün, Türkiye Milli Komitesi Üyeliğine seçildi
SEÇİLMEKTEN GURUR DUYUYORUM
Dünyanın en büyük iş örgütü Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Başkanlığı'na TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden seçilirken; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün ise Milletlerarası Ticaret Odası'nın (ICC) Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Genel Kurul'un açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC'nin, tüm dünyada kabul gören iş kuralları oluşturduğunu belirterek, ICC Türkiye olarak, bu kuralları Türk iş camiasına tanıtmak amacıyla eğitimler verdiklerini söyledi. Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; “1934 yılında kurulan Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi, Bakanlar Kurulu Kararı ile 1945 yılında "Milli" adını alarak yapılanmasını tamamlamıştır. ICC Türkiye'nin çalışmalarının genişletilmesi amacıyla, Komitenin kuruluş ve işlerinin yürütülmesi görevi, 1950 yılında 5590 sayılı kanun ile TOBB'a verilmiştir. ICC Türkiye 18 Mayıs 1953 tarihinde TOBB nezdinde yeniden yapılanmıştır. 27 üye ile işe başlayan komitenin 1955 yılında toplam 120 üyesi olmuştur. Bugün ICC Türkiye'nin 250'ye yakın üyesi bulunmaktadır. ICC, uluslararası ticaretin ve işbirliğinin geliştirilmesi, özel teşebbüsün güçlendirilmesi, uluslararası iş dünyası şartlarının düzenlenip standartlaştırılması amacıyla kurulmuştur. Bu amaçlarla kurulmuş olan ICC, hedefini geliştirerek; piyasa ekonomisinin sürdürülebilir ivme kazanması amacıyla desteklenmesi, iş dünyasının uluslararası organizasyonlarda her yönüyle temsil edilmesi, var olan uluslar arası ekonomik sorunların  aktif, somut çözümler için çaba gösterilmesi, iş dünyasının uluslar arası organizasyonlar aracılığıyla süreklilik taşıyan diyaloglar tesis etmesi gibi faaliyet alanlarını da üstlenerek bu konuda gelişme göstermiştir. Başta bölgemiz olmak üzere ilimizi ve odamızı tüm platformlarda olduğu gibi Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi'nde de temsil edeceğiz. Bu göreve seçilmekten dolayı büyük gurur duyuyorum. Görev sürem boyunca Türk işadamları ve bölgemiz işadamları için elimden geleni yapacağım” dedi.
 
20 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ
Seçimli Genel Kurul'da ICC Türkiye'nin 20 kişiden oluşan Yönetim Kurulu da belirlendi. Yönetim Kurulu'na üye şirketleri temsilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Türkiye Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, Kent Kart Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Basmacı ve Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi ve ICC Tahkim Divanı Üyesi Prof. Dr. Ziya Akıncı seçildi. TOBB ve oda-borsaları temsilen ise; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün, Balıkesir Sanayi Odası (SO) Başkanı İsmail Uğur,  Trabzon TSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Sinop TSO Başkanı Erol Derici, Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  Afyonkarahisar TSO Başkanı Hüsnü Serteser, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Mersin Ticaret Borsası (TB) Başkanı Ömer Abdullah Özdemir, Adana TB Başkanı Muammer Çalışkan,  Nizip TB Başkanı İbrahim Sarı,  Ankara TB Meclis üyesi İbrahim Öztürk ve TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz seçildi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10