TSO'dan "Çorlu Lojistik Köy" Projesi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Çorlu'da bir ilk olacak Çorlu Lojistik Köy Projesi için fizibilite çalışmalarına başlıyor.

Çorlu 12.02.2014 12:15:00 0
 TSO
SÖZLEŞME İMZALANDI
Trakya Kalkınma Ajansı'nın (Trakyaka), Çorlu'da bir ilk olacak Lojistik Köyü Projesi'nin fizibilite çalışmaları için Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'na (ÇTSO) Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında 36 bin TL'lik kaynak sağlayacağı projenin sözleşmesi imzalandı. Trakya Kalkınma Ajansı'nın Tekirdağ'daki ofisinde yapılan anlaşmanın imza törenine, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Karaman ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İbrahim Karağöz katıldı.
 
REKABETÇİ HALE GELECEK
Enis Sülün, endüstriyel çeşitliliğiyle Türkiye'nin ihracatını sırtlayan en önemli kentlerden olan Çorlu'da, "Lojistik Köyü"nün olmazsa olmaz bir unsur haline geldiğini ifade ederek, “Sanayide verimliliği artırmak ve şehir trafiğini hafifletmek amacıyla söz konusu fikir ortaya çıktı. 'Lojistik Köy"ün devreye girmesiyle Çorlu sanayisi çok daha verimli ve dünya çapında rekabetçi hale gelecek. Projede 'doğrudan faaliyet desteği' başlığı altında aktardığı 36 bin lira ile Trakya Kalkınma ajansı yanımızda. İstiyoruz ki; Çorlu'ya ciddi bir ivme katacak 'Lojistik Köy' projemiz artık vakit kaybedilmeden hayata geçsin” dedi. Enis Sülün, lojistik köylere bütün gelişmiş ülkelerde ciddi rağbet olduğunu, Avrupa'da sayıları 50'yi geçen bu yapılanmanın en çok Almanya'da bulunduğunu belirterek, gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte işletilen lojistik köylerin ekonomide ve sosyal hayatta gelişime büyük katkı sağladığını söyledi.
 
ÇORLU LOJİSTİK PROJESİ NEDİR?
Proje kısa vadede Çorlu'ya kurulması öngörülen Lojistik Köy'ün en uygun nerede kurulabileceği, alan genişliğinin ve kapasitesinin ne kadar olması gerektiği hakkında bilgi verecek. Lojistik hizmet sektörü açısından Trakya Bölgesi önemli bir potansiyel sunutır. Diğer yandan lojistik merkez olma potansiyeline paralel olarak, Trakya Bölgesi farklı taşıma modlarının kesiştiği bir geçiş bölgesi hüviyetine sahip. Avrupa ve İstanbul'a yakınlık, Bölgenin lojistik üs olarak hizmet vermesini sağlayacak önemli avantajlar sunuyor.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10