Albayrak “Hedefimiz 2014 yerelde ve 2015 genelde CHP iktidarı”

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, dün saat 14.30’da partisinin Çerkezköy İlçe Teşkiları’nı ziyaret etti.

Çerkezköy 12.02.2014 16:59:00 0
 Albayrak “Hedefimiz 2014 yerelde ve 2015 genelde CHP iktidarı”
EL ELE BU İPİ GÖÐÜSLEYECEĞİZ
İL Başkanı Recep palabıyık ve il yöneticileri ile birlikte Çerkezköy’e gelen Albayrak, burada Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Eski aday adayları Ensar Sivri, Zeki Gürcün, Aktaş Güler, Metin Dönmez, İlçe Yönetimi ve partililer tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinin uzadığını belirterek “Sonunda büyükşehir belediye başkan adayımız var belli oldu. Seçmenler ve Çerkezköy halkı adına büyükşehir belediye başkan adayımız Kadir Albayrak’ı tebrik ediyorum” dedi. Albayrak’a başarılar dileyen Özkan “El ele vererek bu ipi göğüsleyeceğiz” dedi. 
 
 
ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK
CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak da il başkanı olarak görev yaptığı süre zarfında Çerkezköy’de her ekipler çok güzel çalışmalar yaptıklarını ifade ederek 27 ay birlikte çalıştık” dedi. 12 Aralık 2012’de Büyükşehir Yasası’nın çıkarıldığını anımsatan Albayrak Türkiye’de 16 tane büyükşehir belediyesi var. Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 14 ilin de büyükşehir statüsüne kavuşturulması ile birlikte büyükşehir belediyesi sayısı 30’a çıktı” dedi.
 
 
BELDELERİN TABELALARINI GERİ VERECEĞİZ
Büyükşehir yapılanması ile birlikte Tekirdağ’da 257 köy ve 23 beldenin kapandığını anımsatan Kadir Albayrak “Bir gecede statü değişti. Biz beldelerin ve köylerin kapanmasına karşıydık. 2014 yerelde ve 2015 genelde CHP iktidarını hedefliyoruz. 23 beldenin tabelasını saklayacağız. İktidara geldiğimizde onları geri vereceğiz” diye konuştu.
 
 
İNANCIM DAHA DA ARTTI
Yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını söyleyen Albayrak “Çerkezköy’de adayımız Vahap Akay’dır. Ben bugün burada diğer belediye başkan aday adaylarımızı da görünce inancım daha da arttı. Biz 30 Mart’ta Çerkezköy Belediyesi’ni ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni alacağız” dedi. 30 Mart’a kadar sıkıntı vadettiğini söyleyen Albayrak “30 Mart akşamı ise şenlik vadediyorum. El birliği ile Çerkezköy’de güzel hizmetler yapacağız” dedi.
 
199. GÜN ADAY OLDUM
Tekirdağ’ın merkez ilçesinin isminin Süleymanpaşa olarak değiştirildiğini anımsatan Albayrak “Merkez ilçenin ismi Süleymanpaşa yapılırken halkın görüşü alınmadı” dedi. Büyükşehir adayının belirlenmesinin uzun sürdüğünü söyleyen Albayrak “Ben Temmuz’da aday adayı oldum. 199.gün adaylığım açıklandı. Artık Çerkezköy’de hepimiz Vahap Akay ve CHP’yiz. Tekirdağ’da da hepimiz Kadir Albayrak ve CHP’yiz” diye konuştu.
 
ÇERKEZKÖY ÖZEL İLGİ İSTİYOR
Çerkezköy’ün sürekli göç alan bir bölge olduğunu dile getiren CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, “Buranın kendine özgü değerlendirilmesi lazım. Çerkezköy’ün 75 caddesi, 1328 sokağı var. Büyük hizmetlerin gelmesi gerekiyor. Çerkezköy özel ilgi istiyor. Bu özel ilgiyi de biz Vahap Akay ile birlikte göstereceğiz” dedi.
 
30 MART’A RANDEVU VERDİ
Çerkezköy’de CHP’nin yüzde 34 civarında oyunun olduğunu söyleyen Albayrak “Çerkezköy’deki oy oranımızın yüzde 50’nin üzerine çıkmasını istiyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde Çerkezköy’ün güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerekiyor” dedi. Çerkezköy’ün kendisi için de özel bir anlamı olduğunu söyleyen Albayrak “30 Mart akşamına randevu veriyorum. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy’e geleceğim ve Vahap Akay ile birlikte el kaldıracağız” dedi.
 
BAŞARI CHP’NİN, BAŞARISIZLIK ŞAHISLARINDIR
2011’de CHP’nin Tekirdağ’daki oy oranının yüzde 44.6, AK Parti’nin ise  yüzde 36.3 olduğunu anımsatan Albayrak “O günkü sonuçları bu seçimde alsak Büyükşehirdeki 60 kişilik meclisin 43 üyesi CHP’li oluyor. Son yaşananları da düşündüğümüzde Tekirdağ’da 11 ilçenin 11’ini de alacağımıza inanıyorum. Tüm başarı CHP’nindir. Şahıslara indirgenmemeli. Başarısızlık ise şahıslarındır” dedi.
 
ERGENE’NİN DEBİSİ 3 KAT ARTTI
Çerkezköy’ün 329 kilometre alana kurulu olduğunu ifade eden Albayrak “Çerkezköy’de kilometrekareye 326 kişi düşüyor. Nüfus her yıl yüzde 1.12 artıyor. Tekirdağ’da ise son kayıtlara göre nüfus 22 bin 500 arttı. Bu da yüzde 2.62’ye denk geliyor. Çerkezköy için çok güzel projeler çıkaracağız” diye konuştu. Ergene Nehri’nin kirliliği ile ilgili de konuşan Albayrak “Ergene’nin debisi 11 yılda 3 kat arttı. Ergene’nin debisi nasıl arttı ve Ergene nasıl bu kadar kirlendi. Bunun en büyük sorumlusu AK Parti iktidarıdır. Ergene konusunda büyükşehirin yasal sorumluluğu içinde her şey yapılacaktır” dedi.
 
HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN
CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay da 22 Aralık’tan beri sahada olduklarını ifade ederek “Pazar günü Kadir başkanımızın da adaylığı açıklandı. Bu karar hepimize hayırlı olsun. Önemli bir enerji ile sahada olacağız. Bu sürecin Çerkezköy ve Tekirdağ’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
SÜRECİN UZUN SÜRMESİ BİZİ YIPRATTI
CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık da ziyarette yaptığı konuşmada, 7 aydır seçime hazırlandıklarını ifade etti. 22 Aralık itibari ile Tekirdağ’daki ilçe belediye başkan adaylarının belirlendiğini anımsatan Palabıyık “40 gün sonra da büyükşehir adayımız belli oldu. Uzun süren bu süreç bizi ve aday adaylarımızı sıkıntıya soktu ve yıprattı” diye konuştu.
 
BU DÖNEM ZOR BİR DÖNEM
Bugüne kadar Tekirdağ’ın 9 ilçesini gezdiklerini söyleyen Palabıyık “Her gittiğimiz yerde Kadir başkanımız coşkuyla karşılandı. Onun adaylığından dolayı örgüt olarak memnunuz” dedi. Uzun solukludur taşra siyaseti yaptığını söyleyen Palabıyık “Bu dönem zor bir dönem. İnşallah bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağız. 35 yıldır Çerkezköy’e gidip geliyorum. Son 5-6 yılda Çerkezköy’de çok büyük bir heyecan ve örgütlenme görüyorum. Bu da CHP’nin Çerkezköy’de ne noktaya geldiğini gösteriyor” dedi.
 
MARMARA FOSİPTİK HALİNE GELECEK
Ergene Nehri konusunda da konuşan Palabıyık “Evsel atıklar ve sanayi atıkları aynı toplanacak ve arıtıldıktan sonra Marmara Denizi’ne dökülecek. Ergene’nin temizleneceğini iddia ediyorlar. Bundan önce atıklar Ege Denizi’ne dökülüyordu. Ama artık Marmara’ya dökülecek. Marmara Denizi’nin zaten yüzde 70-75’i ölü. Marmara Denizi, 10 yıl içinde tamamen fosiptik haline gelecek” dedi.
 
KAPAKLI ÖRGÜTÜNÜ DE ZİYARET ETTİ
Çerkezköy ziyaretinin ardından Kadir Albayrak, Recep Palabıyık ve baraberindekiler, CHP Kapaklı İlçe Teşkilatını da ziyaret etti. Kadir Albayrak ve beraberindeki CHP heyeti burada Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Partideki ziyaretin ardından İrfan Mandalı ile birlikte belediye binasına geçen CHP heyeti, belediye birimlerini gezdi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10