Ömer Kılınç'tan ezber bozan söylem "politika dürüstçe yapılırsa ibadettir"

40 yıldır Çerkezköy'de yaşayan, bugüne kadar siyasetten uzak kalmasına rağmen tüm siyasi partilerle iyi ilişkiler içinde olan Çerkezköy'ün duayen sanayicisi Ömer Kılınç, siyasete yeÅ?

Çerkezköy 13.02.2014 18:30:00 0
Ömer Kılınç

GÖREV ALABİLİRİM

Duayen sanayici Ömer Kılınç “Çerkezköy’de birleştirici rol üstlenmek adına görevin mertebesine bakmaksızın siyasette görev alabilirim” dedi. 1974 yılı sonunda Dinarsu Fabrikası’nda yönetici olarak Çerkezköy’e gelen ve Çerkezköy’den bir daha kopamayan Ömer Kılınç, “O dönem Çerkezköy’de herkesin kapısı açıktı. Herkesin birbirine sevgisi ve saygısı vardı. Hırsızlık, gasp gibi olaylar asla yaşanmazdı. O yıllarda Trakya’nın şirin bir kasabası olan Çerkezköy’de 19 fabrika vardı” dedi. Sonraki süreçte Çerkezköy Belediyesi, İl Özel İdare ve Çerkezköy Sanayiciler Derneği tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulduğunu söyleyen Kılınç, “Organize Sanayi Bölgesi’nin fikir babası Mehmet Gölhan’dı. O dönemde 19 fabrikanın olduğu Çerkezköy’de şimdi fabrika sayısı 300’ü aştı” diye konuştu.

İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIK

Çerkezköy’de sanayici kimliğini her zaman siyasetin üstünde tutmayı başardığını, tüm siyasi parti yöneticileri ve seçmenleri ile karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde uzun yıllar birliktelik sağladığını ifade eden Kılınç, Çerkezköy’ün bu günlere gelmesinin çok kolay olmadığı gibi yarınlarımıza bırakacağımız modern Çerkezköy’ün inşasının bu günlerden iyi planlanması gerektiğini belirtti. Bir dönem Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanlığı görevinde de bulunduğunu ifade eden Kılınç, “Suudi Arabistan ile ilişkileri geliştirme konusunda katkı sağlamaya çalıştık. Çerkezköy’ün koşulları maddi olarak iyi değildi. Sanayiden destek alarak sorunlara kalıcı çözümler üretiminde vatandaşın memnun olması bizi de memnun etti” diye konuştu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da kurucu başkanı olan Ömer Kılınç, “O dönemler enflasyonun çok yüksek olduğu dönemlerdi. O dönemde sanayicilik yapmak da zordu, ticaret yapmak da. İhracatımız bugünle kıyaslanamayacak kadar azdı. Günümüzde Türkiye ihracatta büyük mesafeler katetti” dedi.

POLİTİKA DÜRÜSTÇE YAPILIRSA İBADETTİR

Çerkezköy’ün o zamanlar Kapaklı da dahil küçük bir kasaba görünümünde olduğunu söyleyen Kılınç “Bugün ilçe olan Kapaklı, o günkü Çerkezköy’den 7-8 kat büyük” dedi. Kendisinde her seçim döneminin bir hikayesinin olduğunu söyleyen Kılınç “Benim o gün Dinarsu’da elde ettiğim geliri siyasette elde etmem mümkün değildi. Kötü bir politikacı olursanız itibarınızı kaybedersiniz. Politikacılara, halka hizmet ettikleri için saygı duyuyorum. Dürüstçe yapıldığı zaman politika yapmak adeta ibadettir, halka hizmettir. Benim için halka hizmet de hakka hizmettir” dedi. 

EN BÜYÜK TEHLİKE KAMPLAŞMA

Türkiye’deki en büyük tehlikenin kamplaşma olduğuna dikkat çeken Ömer Kılınç “Çok kamplaştık, çok keskin kamplaştık. Sporda, politikada sert kamplaştık. Din konusunda da kamplaşma tehlikemiz var. Türkiye’nin en büyük sorunu ne şu harp, ne bu harptir. Türkiye’nin en büyük sorunu kamplaşmadır. Birinin Allah rızası için bu kamplaşmayı bitirmesi lazım” dedi. İnsanlar arasında farklılığın illa ki olacağını dile getiren Kılınç “Ama bunu düşmanca tavırlara indirmemek lazım. Çerkezköy bu konuda potansiyel bir yer. Türkiye’nin mozaiği. Değişik yörelerden gelmiş, değişik kültürlerde yetişmiş insanlar aynı kabın içine girmiş” dedi.

ÇERKEZKÖY’ÜN FAHRİ HEMŞEHRİSİ

Aynı zamanda Çerkezköy’ün 3 fahri hemşehrisinden biri olan Kılınç “Belediye Meclisi Sakıp Sabancı, Halit Narin ve şahsıma fahri hemşehrilik beratı verdi. Biz Çerkezköy’ü gözlük gibi değil, gözümüz gibi seviyoruz” dedi. Seçime katılacakların birbirine saygı ve sevgi duyması gerektiğini ifade eden Ömer Kılınç “İçerimizde tartışabiliriz ama dışa karşı birlik beraberlik içinde olmalıyız. Kimse diğerine kendi fikrini dayatmasın. Karşıdakine zarar verme metodu ile politika yapılmaz. Böyle olursa sonuç hiçbir zaman tatlıya bağlanmaz. Vatandaş olarak bundan üzüntü duyuyorum” dedi.

ÇERKEZKÖY İÇİN MÜCADELE ETMEMİZ GEREKECEK

Değişen Türkiye siyaseti ve gelişen Çerkezköy için bu süreçte birleştirici rol üstlenmek adına kendisine gelen davete icabet edeceğini, bu dönem siyasette görev alabileceğini dile getiren Kılınç “Görevin mertebesine bakmam. İnşallah hayırlı, sukunet içinde kavgasız ve kaygısız bir seçim geçiririz. Tek idealim ülkemizin ve bölgemizin huzurlu bir seçim geçirmesi” dedi. Tekirdağ’ın bu seçimlere büyükşehir belediyesi olarak gireceğini söyleyen Kılınç “Büyükşehir’de Çerkezköy için tüm siyasi partilerin büyük düşünerek hareket etmeleri ve mücadelerini meşru zeminde yapmaları gerekiyor. Her vatandaşımızın gönlünde farklı bir aslan yatar. Merkeze önce insanı koyarsanız hayata ve yaşadığınız yere bakış açınız değişir. Çerkezköy’de yaşayan halkımız yıllardır farklı renkler ve farklı kültürlerle hayatın tüm zorluklarına rağmen iç içe huzurlu bir hayat sürdürmektedirler. Bu güne kadar bir nebze olsun Çerkezköy’ün gelişimine katkı koyabildiysem şahsım adına bundan büyük bir mutluluk duyarım, şayet birileri bana abi gel bilgi birikimin ile bize göz kulak el ayak ol derse bundan da gurur duyarım ” dedi. Bu güne kadar Çerkezköy’de hep sanayici kimliği ile ön plana çıkan Kılınç’ın yerel seçimlere sayılı günler kala yaptığı bu açıklama Ömer Kılınç’ın da siyasete yeşil ışık yaktığının göstergesi olurken hangi partiden hangi adayın yanında yer alacağı ise Çerkezköy siyaset kulislerinde şimdiden merak edilen konuların ilk sırasında yer aldı.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10