ÇTSO, gençleri iş sahibi yapmak için seferber oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Almanya'nin Ulm şehrine konuk oldu. Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker, TOBB Delegesi Mehmet Sava

Çerkezköy 14.02.2014 12:14:00 0
ÇTSO, gençleri iş sahibi yapmak için seferber oldu

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Almanya’da yaşayan Saraylı işadamı Kerim Tanır’ın da yer aldığı ziyarette, sanayiye çıraklık eğitimi ile ilgili görüşmeler yapıldığını belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Mesleki eğitim sisteminin Türkiye’ye uyarlamak için görüşme yapıldı. Oradaki sanayicileri Çerkezköye yatırım yapması, Almaya’daki sanayiciler ile Çerkezköy’deki sanayicilerin işbirliği yapması konuları görüşüldü” dedi.

 

AV FONLARINDAN YARARLANMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Ulm’de oda başkanının bir araya geldiği toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu söyleyen Kozuva “Avrupa Birliği fonlarından sanayiye kalifiye eleman yetiştirme konusunda hibe kredilerin alınması konusunda da mesleki eğitim yetkilileri ile heyet buluşturularak ÇTSO kanalıyla Çerkezköy’deki çıraklık eğitimin hibe kredilerden faydalanması konusunda bir dizi çalışma başlattık” dedi. 2 gün süren Almanya gezisinin ardından ÇTSO heyetinin bugün Çerkezköy’e dönmesi bekleniyor.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10