Kuyumcu ve çiçekçilerde Sevgililer Günü yoğunluğu

14 Şubat Sevgililer Günü'nde tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de vatandaşlar mağazalara akın ederken, en çok yoğunluk ise çiçekçilerde ve kuyumcularda yaşandı.

Çerkezköy 14.02.2014 18:56:00 0
Kuyumcu ve çiçekçilerde Sevgililer Günü yoğunluğu

EN ÇOK İLGİ ÇİÇEKÇİLERE

Vatandaşlar sevgililerine ya da eşlerine hediye almak için adeta birbirleriyle yarışırken, yoğunluk esnafın yüzünü güldürdü. Çiçekçiler ve kuyumcular başta olmak üzere hemen hemen her mağaza ‘Sevgililer Günü’ne özel indirimler yaptı. Sevgilisine veya eşine 14 Şubat Sevgililer Günü için hediye almak isteyen vatandaşların çoğu hediye seçmekte zorlandı. Çerkezköylülerin en çok akın ettiği yerler ise çiçekçiler oldu. Çerkezköylüler en çok gül ve orkide satın aldı. Sevgilisine hediye almak için çarşıya çıkan vatandaşlar “14 Şubat 'Sevgililer Günü' dolayısıyla sevdiğimize hediye almak için çarşıya çıktık. Umarız aldığımız hediyeyi beğenirler. Aslında önemli olan hediye almak değildir. Önemli olan onu unutmamak” dedi.

 

KIRMIZI GÜL VE ORKİDEDE PATLAMA OLDU

Sevgililer Günü dolayısıyla satışlarda yoğunluk yaşandığını belirten Manolya Çiçekçilik yetkilileri, “Sevgiler günü sebebiyle çiçek satışlarımızda büyük bir artış oldu. Sabahın erken saatlerinde başlayan çiçek satışları bizleri oldukça sevindirdi. Vatandaşlar en çok ilgiyi kutu güllere gösteriyor. Gülün tanesi 10 TL’den satışa sunuyoruz. Ayrıca bir adet orkide alana da bir adet gül hediye ettik” dedi. Yetkililer buket çiçek ve orkide satışlarında da bu sene patlama olduğunu ifade etti.

 

KUYUMCULARA AKIN ETTİLER

14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla eş veya sevgilisine altın takı almak isteyen vatandaşlar ise kuyumculara akın etti. Murat Kuyumculuk sahibi Murat Narçın “Vatandaşlar sevgilisine yada eşine altın takı almak için geliyor ancak parası yetmeyince alamadan gitmek zorunda kalıyorlar. Özellikle tektaş yüzük ve pırlantalar vatandaşların en çok ilgisini çeken takılar arasında yer alıyor. Ancak bu yıl geçen yıllara nazaran evli çiftlerimiz eşlerine set aldılar” dedi. Narçın, tek taş yüzük fiyatlarının da 150-250 TL arasında değiştiğini ifade etti.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10