Balbay "Can güvenliğinden daha önemli hukuk güvenliği var"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları tarafından Belediye düğün salonunda hazırlanan programa katıldı.

Çorlu 17.02.2014 16:08:00 0
Balbay

ZAFER GÖZYAŞLARI OLACAK

Programda konuşan Mustafa Balbay, Türkiye’de, can güvenliğinden daha önemli hukuk güvenliği olduğunu ifade ederek, “Ben kendimi hiçbir zaman yalnız hissetmedim. Şuanda salona bakıyorum bir çok kişi ayakta. Bizler salonlara sığmayacak kadar büyüdük. Ama onlar ayakkabı kutularına sığacak kadar küçüldüler. Ben hiçbir zaman kendimi yalnız hissetmedim. Sizlerin varlığını bilmek ve sizler ile gönül gönüle olduğumuz bilmekti. Görüyorum ki şuanda bazılarınız gözyaşlarınızı tutamıyor ve hüzünleniyor. Artık hazırlanın bu gözyaşları artık zafer gözyaşları olacaktır" dedi.

 

ÖZGÜRLÜK KAPISINI GENİŞLETECEĞİZ

Cezaevinden çıktığını ve özgür olduğunu söyleyen Balbay “Ama, sizlerin içinden geçen de o dur ki özgürlüğüm ve özgürlüğümüz yarımdır. Sizlerin vicdanın da kabul görmemiş davalar nedeniyle şuanda hapiste bulunan tüm yurt severler serbest kaldığı gün ben kendimi gerçek anlamda özgür hissedeceğim. Bir gün bu salonda Tuncay Özkan, Fatih Hilmioğlu, Mehmet Ali Çelebioğlu da konuşacak. Bugünlerin hazırlığı ve özlemi içerisindeyiz. Gün geliyor, devran dönüyor. Bu özgürlük kapısını sizler açtınız” dedi. Bu özgürlük kapısını genişleteceklerini ifade eden Balbay “Bugün Ankara’da bu davaların savunabilecek kimse kalmadıysa herkes bu davaların ardından ben nasıl kenara çekilirim veya bu davaların sorumlusu benim deme yarışına girmişse bunun başlıca nedeni sizlerin kararlı duruşu daha ilk günden Ergenekon’un bir tertip olduğunu haykırışıyız. Hepiniz zaman zaman duruşmalara gelerek izlediniz. Ama şuanda halen bu davalar yeniden görülmeli diyenler var. Sanki bu davalar gerçekten davaymış da tekrar bir baştan baksak mı diyen mantık var. Gerçekten dava olmadığını hele de bugün 17 Aralık sürecinden sonraki tartışmalar ile birlikte bu davaların aklı başındaki bir hukukçunun biraz sağ duyu sahibi hukukçunun gözden geçirmesiyle çözmesi gerektiğini sizlerde buluyorsunuz. Ben size bu davalar birkaç örneği paylaşacağım. Bu seçim süresi içinde yargının getirilmiş olduğu bu adeta yerle bir olmuş hali içinde sizlere birkaç kesitle vurgulamak istiyorum” dedi.Yargılanma boyunca 3 bin saat hakim karşısında kaldığını söyleyen Balbay, bunun bir rekor olduğunu belirtti. Bu davada 22 iddianamenin birleştirildiğini söyleyen Balbay “Ben savunmamı yaptığımda, Tuncay Özkan savunmasını yaptığında bizleri sadece iki iddianamesi vardı. Biz o iki iddianameyle bizlere yöneltilen suçlamalara baktık tamam biz bunlara cevap verebiliriz. Savunmamızı yaptık. Uzun konuştum. 22 iddianameye kadar geldik ama her iddianameye bizlerin adımızı yazdılar. Nasıl mı Mustafa Balbay yazılarını internet sitelerinden alırdı. Buna örgüt bağlantısı olarak bakmışlar. Önce savunmanızı yapıyorsunuz. Daha sonra ise suçlamaları söylüyorlar. Böyle bir yöntem Engizisyon mahkemelerinde bile yoktur. Mahkeme süresince sanıklardan biri mahkeme başkanına madem karar verildi bizi idam edin dedi. Mahkeme heyeti ise olabilirdi ama idam kalktı cevabını verdi. Bunlar mahkemelerin tutanaklarında var. Ben özgürlüğüme kavuştum ama o demir parmaklığın arkasında özgürlük bekleyen insanların nasıl yargılamalardan sonra şimdi bu tutsaklığı içinde olduğunu bilmenizi istedim. Türkiye’de şuan can güveliğinden daha önemli hukuk güvenliği var” dedi.

 

CHP’Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ

Balbay “Önümüzde üç seçimlik bir maraton var. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı ile Genel seçimler. Bizler bu seçimde oylarımızı yükselteceğiz. Genel seçimlerde Kılıçdaroğlunu başbakan, CHP’yi de iktidar yapacağız” dedi. Konuşmasının ardından Balbay kitaplarını imzaladı.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10