TRAKYAKENT enerji verimliliği veri toplama çalışmalarına başladı

Trakyakent Belediyeler Birliği'nin uzmanlık desteği verdiği, Tekirdağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün ortak olarak yer aldığı ve kentlerdeki binaların enerji verimliliğinin görüşüldü

Tekirdağ 19.02.2014 12:47:00 0
TRAKYAKENT enerji verimliliği veri toplama çalışmalarına başladı

REFERANS ALINAN BİR ŞEHİR KONUMUNA GELECEK

Enerji Verimliliği projesi hakkında bilgiler veren Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı ve Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz “Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi ile Karadeniz Havzası’nda enerji verimliliği konusunda proje ortağı ülkeler arasında sınır ötesi etki doğuracak nitelikte daha güçlü bir bölgesel işbirliği ve ortaklık sağlanması hedeflenmektedir” dedi. Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi çerçevesinde, Avrupa Birliği müktesebatı ve Türkiye mevzuatları konunun uzmanları tarafından enerji verimliliği açısından araştırılıp, göreceli kıyaslanmasıyla Avrupa Birliği ve Türkiye’de Enerji Verimliliği Mevcut Durum Analizi hazırlanması konusunda da bilgiler aktaran Çetiz ‘’Proje ortağı ülkelerdeki enerji verimliliği mevcut veri tabanlarının güncellenerek optimize edilmesi neticesinde kurgulanacak iyi uygulama örnekleri ile sanayi, ulaşım ve konut alanlarında enerji verimliliği pilot projeleri geliştirilerek uygulanması planlanmaktadır. Böylelikle Tekirdağ, Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi çerçevesinde enerji verimliliği konusunda sahip olacağı tecrübe ve bilgi birikimlerini ülkemizdeki belediyelerin yanı sıra Karadeniz Havzası’ndaki komşu ülkelerin belediyeleri ile de paylaşır konuma yükselerek gerek ülkemizde ve gerekse Karadeniz Havzası’nda enerji verimliliği konusunda referans alınan bir şehir konumuna gelecektir’’ dedi.

 

 UZMANLIĞIMIZI PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Trakyakent Proje Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş yaptığı sunumunda Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi çerçevesinde geliştirilip uygulanacak pilot projelerde enerji verimliliğiyle ilgili alınan bilimsel sonuçların, projenin sürdürülebilirliği anlamında Türkiye ve Karadeniz havzasında proje ortağı ülkelerdeki tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra kamuoyları tarafından da benimsenerek, uygulanmasını teşvik edici etkili farkındalık faaliyetleri düzenlenecek ve yayınlar hazırlanacaktır konusunu katılımcılarla toplantıda paylaştı. Makine Mühendisleri Oda Başkanı Şeref Güral projeye destek olduklarını belirten açıklamasında ‘’Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nın böylesine güncel bir konuyu hedef alan bir çalışmayı başlatması çok sevindirici. Makine Mühendisleri Odası olarak ta ihtiyaç duyulduğu an uzmanlığımızı paylaşmaya hazırız ‘’ dedi. İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Osman Taşseten ise yaptığı konuşmada ‘’ Enerji Verimliliğinin sağlanmasının önemi konusuna artık eski dönemlerdeki gibi uzak değiliz. Tekirdağ’da resmi kurumlarda örnek teşkil edecek bir çalışmanın Belediye Başkanlığınca yürütülmesi önem arz ediyor. Bizler de deneyimlerimizi paylaşmaktan ve yeni faaliyet gösterecek olan toplantı salonumuzda bu çeşit çalışmalara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyarız’’ dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10