Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Kapaklı'da umre ibaradeti için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dün dualarla uğurlandı. Kapaklılı hacı adayları için, saat 11.00'da Kapaklı Merkez Camii önünde uğurlama programı

Kapaklı 19.02.2014 13:41:00 0
Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

KÂBE-İ MUAZZAMA DÜNYANIN MERKEZİ

Uğurlama programında konuşan Kapaklı Merkez Camii İmam Hatibi Şaban Aksoy umre yolculuğunun bir ibadet yolculuğu olduğunu ifade etti. Oraya gidenlerin, Allah’ın, peygamberin misafiri olduğunu söyleyen Aksoy “Bir ay önce burdan bizleri uğurlamıştınız. Biz o mübarek topraklara gittik ve geldik. Şimdi kardeşlerimiz 20 günlük Umre ibadeti için gidecekler. Allah onlara güç versin. Kâbe-i Muazzama dünyanın merkezidir. Orası dağlık taşlık bir alandır. Allah’ın Beyt’ini oraya yapmasının tek amacı, kabe’ye gelen kullarının yalnızca rabbini düşünmesini sağlamaktır. Allah herkese oraya gidebilmeyi nasib eylesin” dedi.

 

 

 

 

20 GÜN SONRA YURDA DÖNECEKLER

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da 2010 yılında eşi Fatma Mandalı ile birlikte Umre ibadeti için kutsal topraklara gittiğini anımsatarak “İnşallah hanımefendi kardeşlerimiz de Umre’ye gidip gelecek. Oradaki kutsal yerleri görecekler. 20 günün sonunda tekrar yurda dönecekler. İnşallah Allah onlara hacı olmayı da nasib eder” diye konuştu. Konuşmaların ardından hacı adayları Hamdiye Alp, Azime Gamsız ve Rahmiye Tokat özel bir tur şirketiyle dün saat 11.00’da otobüsle İstanbul Atatürk Havalimanı’na doğru yola çıktı. Toplam 59 kişiden oluşan kafile İstanbul Havalimanı’ndan akşam saatlerinde kutsal topraklara doğru hareket etti.

 

 

 

 

SEVENLERİ DUALARLA UĞURLADI

Kapaklı Merkez Camii önünde düzenlenen uğurlama törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra, eşi Fatma Mandalı ve kızı Arzu Sucu Mandalı, muhtarlar Bilal Tokuç, Seçkin Dilsiz ve Sabahattin Mandalı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10