Ustasından Tiyatro Semineri

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Volkan Tan, dün Kapaklı Açı Dershanesi öğrencilerine "Tiyatro Semineri" verdi.

Kapaklı 19.02.2014 17:54:00 0
Ustasından Tiyatro Semineri

TİYATRO SEMİNERİ VERDİ

Açı Dershanesi velilerinden Gülsay Özkan Oğuz, “Benim kaleme aldığım üç oyunun sahnelenmesi için Açı Dershanesi Kapaklı Şube Müdürü Demet Kurucu ile görüştüm. Müdürümüz, bu tarz sosyal aktivitlerin öğrencilerin gelişimine ve eğitimine faydalı olacağını belirterek kabul etti. Ben de ilk iş olarak çocuklara tiyatronun ne olduğu konusunda eğitim vermesi için aynı zamanda eski bir dostum olan Volkan Tan’ı aradım. Kendisi ricamızı kırmayarak Kapaklı’ya geldi ve öğrencilerimize tiyato hakkında eğitim verdi” diye konuştu.

 

 

 

 

 

3 OYUN ÜZERİNDE ÇALIŞACAKLAR

3 saat süren seminerde Volkan tan, öğrencilere ‘Tiyatro nedir?’, ‘Kimler tiyaro yapabilir’ ve ‘Tiyatronun faydaları nelerdir’ konularında bilgiler verdi. Gülsay Özkan Oğuz, yazdığı üç oyunun da oyuncu koçluğunu kendisinin yürüteceğini ifade ederek, Volkan Tan’ın da, zaman zaman bizzat gelerek çalışmalara katıılacağını söyledi. Oğuz, amaçlarının bir ay içinde 3 oyunu da sahnelemeye hazır hale gelmek olduğunu belirtirken, Dershane Müdürü Demet Kurucu da “Bizi kırmayıp Kapaklı’ya gelen Volkan Tan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

YILIN ÇOCUK OYUNCUSU SEÇİLDİ

13 yaşında yazmış olduğu ‘’Yetimler Koğuşu’’ adlı eser ile ilk yazarlık tecrübesini yaşayan Volkan Tan, ‘’Bırak Ben Ağlarım, Beni de Sev, Uyuşturucuya Hayır, Öğretmenim, Şaban Yuvada, Ben Kimsesizim’’ adlı eserlerle de yazarlıktaki becerisini geliştirdi. 16 yaşında yazdığı ‘’Anne Sevgisi’’ adlı oyunu büyük yankı uyandıran Tan, Tan, hem yazdığı, hem yönettiği, hem de rol aldığı oyun ile yılın çocuk oyunu ödülüne layık görüldü. Oyunculuğunun yanında yeni eserler yazmaya da devam eden Tan, ‘’Kedimin Günlüğü’’ ve ‘’Polis Ağabey’’ adlı oyunlar ile de ilgi gördü. 2012’de yönetmenliğini Mustafa Görgün’ün yaptığı 22 kişilik dev bir kadronun yer aldığı ‘’Cehenneme Git’’ adlı eser ile yılın oyunu ödülüne layık görülen Tan, bir şiir kitabını da okuyucu ile buluşturdu.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10