Ertem ekibini tanıttı

18 Şubat'ta meclis üyesi aday listesini İlçe Seçim Kurulu'na sunan AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, önceki akşam da meclis üyesi adaylarını kamuoyuna tanıttı.

Çerkezköy 21.02.2014 10:20:00 0
Ertem ekibini tanıttı

BU LİSTE SADECE BİR MECBURİYETTEN HAZIRLANMADI

Önceki akşam saat 18.00’da düzenlenen programda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Selda Yeşil, meclis üyesi adaylarını tanıtmak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti. 3.dönem Belediye Başkanlığına aday olan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de 26 Ocak’ta adaylığının kesinleştiğini belirterek “Yoğun çalışmalarımız neticesinde 18 Şubat’ta ekibimizin listesini İlçe Seçim Kurulu’na bildirdik. Bu ekip ile seçimlere hazırlanacağız. Her parti listesini hazırlamak zorunda. Bu liste partimizin zorunluluğundan kaynaklanarak sadece mecburiyetten hazırlanan bir liste değil. 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış, 3.dönemde de aday olmuş biri olarak böyle bir aculluğa ihtiyacım yok” dedi.

 

 

 

5 YILDA NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERECEĞİZ

Çerkezköy’ün büyükşehirde temsil edilmesi dolayısıyla 5 yıllık dönemi farklı algılamaları ve anlatmaları gerektiğini söyleyen Ertem “Ekibimizle hem vizyonumuzu hem de 5 yılda neler yapabileceğimizi göstereceğimiz imajı belirtmek istedik” dedi. Listenin ilk sırasında yer alan Ömer Kılınç’ın 40 yıldır Çerkezköy’de yaşadığını ifade eden Ertem “Onun Çerkezköy’e verdiklerini herkes biliyor. Kimse onu bir partinin ambalajına sokup bunu sunamaz. Ömer Kılınç’ın Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a vereceği çok şey olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

 

 

 

TEKİRDAĞ VE ÇERKEZKÖY’E HİZMET ETME BİRLİKTELİĞİDİR

Listenin ikinci sırasında yer alan Remzi Garip’in de Çerkezköy’de 5 yıl boyunca Belediye Başkanlığı yaptığını anımsatan Ertem “Onun da Çerkezköy’deki makamlardan bir beklentisi yok. Onun da bir borcu var. Bunu da en iyi yapabileceği yerin bu kadro olduğu düşüncesi ile bizi kırmadı, yanımızda yer aldı” dedi. Bu listenin Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın geleceğine yönelik verilecek hizmet noktasında bir anlayış olduğunu dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Listede yer alan Şükrü Dumanlar da 20 senedir Çerkezköy’ün en büyük mahallesinde muhtarlık yapıyor. Biz böyle bir teklif yapmasaydık belki muhtarlığa devam edecekti. Biz onun hizmetlerini meclis üyesi olarak devam ettirmesini arzuladık. Bu çatı, Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a hizmet etme birlikteliğidir” dedi.

 

 

 

 

YAPABİLECEĞİMİZ EN İYİ LİSTEYİ YAPTIK

Çerkezköy’de yaşayan tüm hemşeri gruplarını temsil edecek bir liste ile, yapabileceklerinin en iyi olduğuna inandıkları bir liste ile Çerkezköy’ü ve Tekirdağ’a 2019’a ve 2023’e hazırlamaya çalışacaklarını söyleyen Ali Ertem “Çerkezköy’de 10 yıldır AK Parti belediyeciliği var. AK Parti’nin misyonundan diğer partiler de etkileniyor. Şehirlerin birçok atılım yaptığını gözlemliyoruz. Artık kimlik sahibi kentler oluşturmak durumundayız” dedi. Çerkezköy’de bunun kolay olmadığını söyleyen Ertem “93 harbi ile Çerkezköy oluşmaya başladı. 1970’li yıllara kadar aynı şekilde gelen, 1970’lerden sonra sanayinin gelişmesi ile birlikte göç alan ve yeni demokrafik yapı oluşan bir kent. Dolayısıyla baskın bir kültürü yok” diye konuştu.

 

BİR KÜLTÜRÜ OLUŞTURMANIN BAŞLANGICINDAYIZ

Bundan sonraki nesillere aktaracakları bir kültürü oluşturmanın başlangıcında olduklarını söyleyen Ertem “Burada birbirimizle kaynaşıyoruz. Biz daha işin en başındayız. Ekip olarak önemli atılımlar yapmalıyız. Yeni bir kültürü, misyonu oluşturacak belediyeciliği oluşturacağız” dedi. Çerkezköy’de 10 yıldır sosyal belediyecilik adına çok şeyler yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bundan sonra çok daha geniş, projelendirerek sosyal belediyeciliği daha da genişleteceğiz” diye konuştu.

 

SADECE BİR PARTİ LİSTESİ DEĞİL

Hazırladıkları listenin sadece bir parti listesi olmadığını belirten Ertem “Bilgi, birikim, donanım, gençlik, dinamiklik ve enerjinin bir araya toplandığı ve hizmet sunacak bir ekip birlikteliğidir. İnşallah bu liste 30 Mart’a kadar vatandaşlarımızın teveccühüne mazhar olacak, Çerkezköy’de yönetime gelecek ve 5 yıl boyunca hizmet edecek” dedi. Listenin hayırlı olmasını temenni eden Ertem “Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi. Ertem’in konuşmasının ardından tüm meclis üyesi adayları tek tek tanıtıldı. 

 

 YAPTIKLARINA VE YAPACAKLARINA KEFİLİM

Listenin ilk sırasında yer alan Çerkezköy’ün duayen sanayicisi Ömer Kılınç da “Ben sizi seviyorum. Sizlerin de beni sevdiğini biliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bizim için önemli. Bu ekip inşallah projesi olan, birlik beraberliği olan, duruşlu, çalışkan bir ekip olacak. Buna inandığım için ve 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Ali Ertem’in başarısının devam etmesi için onu desteklemek için buradayım. Onun bu zaman kadar yaptıklarına ve bundan sonra yapacaklarına kefilim” dedi. Bir dönem Çerkezköy’de belediye başkanlığı yapan ve 2014 seçimleri öncesi Ali Ertem’in listesinde 2’nci sırada yer alan Remzi Garip “Siyaset hizmet aracıdır. Amaç hizmettir. Allah bize halka hizmet etme şansı tanıdı. Bu millete hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu. Toplantıya meclis üyesi adayları ve partililer katılırken, meclis üyesi aday listesinde yer alan Nuran Yeşil ise, kadın kolları ile saha çalışmasında olduğu için aday tanıtım toplantısına katılamadı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10