Vali Kemelek hayatını kaybetti

Bir süre önce kadavradan karaciğer nakli yapılan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek (60), tedavisinin sürdüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Yoğum Bakım Ünitesinde organ uyuşmazl?

Tekirdağ 21.02.2014 16:04:00 0
Vali Kemelek hayatını kaybetti

VALİLİK ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde karaciğer uyuşmazlığı nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından valilik ziyaretçi akınına uğradı. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, birkaç gün önce Malatya’ya Vali'yi ziyarete gittiğini söyleyerek, “Fakat Valimizi göremedik, kendileri yoğun bakımdaydı. Eşleri hanımefendi, annesi ve yakınları ile görüştük. Bütün Sivaslılara, bütün İskiliplere ve Türk milletine başsağlığı diliyorum. Sayın Valimiz hakikaten devlet görevini güzel ifa eden, bu konuda tecrübeli, çok vatansever, inanç ve değerlerine sadık bir insandı. Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun. Bütün milletimizin başı sağ olsun” dedi. Vali Zübeyir Kemelek’in vefatı nedeniyle Sivas Valiliği ziyaretçi akınına uğrarken, Sivas il protokolü valilik binasına gelerek bilgi aldı.

 

 

 

 

CUMHURBAŞKANI GÜL BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Gül mesajında “Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Zübeyir Kemelek, üstlendiği görevlerde vatandaşlarımızın refah ve mutluluğu için, büyük bir sevgiyle ve fedakarca gayret gösteren, çalışmalarını takdirle karşıladığımız kıymetli bir idareciydi. Aziz milletimiz, ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Zübeyir Kemelek’i daima saygıyla hatırlayacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine, Sivaslılara ve İçişleri Bakanlığımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 

SİVAS VALİSİNİ UĞURLADI

Karaciğer uyuşmazlığı nedeniyle hayatını kaybeden Vali Zübeyir Kemelek için Sivas’ta tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı tabutu Malatya’dan ambulansla Sivas’a getirilen Vali Zübeyir Kemelek'in cenazesi, polislerin omuzları üzerinde Ulu Cami’ye getirildi. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, Vali Kemelek’in cenazesi konvoy eşliğinde Sivas Valiliği önüne getirildi.

 

BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Burada düzenlenen tören, Vali Kemelek’in öz geçmişinin okunması ve saygı duruşu ile başladı. Sivas Vali Vekili Ömer Kalaylı törende yaptığı konuşmada “Çok büyük bir kayıp vesilesi ile bir arada bulunuyoruz. Kıymetli Valimizi ebedi istirahatına uğurluyoruz” dedi. Kuran’ı Kerim okunmasının ardından Vali Kemelek'in cenazesi dualar eşliğinde memleketi Çorum’un İskilip ilçesine gönderildi. Vali Kemelek, bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Çorum’da toprağa verilecek. Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Malatya Valisi Vasip Şahin, Vali Kemelek’in oğlu Barış Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TEKİRDAĞ’DA DA GÖREV YAPMIŞTI

2009-2012 yılları arasında Tekirdağ Valisi olarak görev yapan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, bir süredir tedavi gördüğü Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetti. 1954 Çorum İskilip doğumlu Zübeyir Kemelek  Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Espiye Kaymakamlık Vekilliği Şabanözü, Nazımiye, Iğdır, Ümraniye Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü, İller İdaresi Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı, Kayseri Vali Yardımcılığı yaptı. İstanbul Ümraniye Kaymakamlığından sonra 2006 tarihinde Osmaniye valiliğine atandı. İçişleri Bakanlığı’nın 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11 Haziran 2009 tarihli kararıyla Tekirdağ Valiliği görevine atandı. Merhum Kemelek 3 Ağustos 2012’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Sivas Valiliğine atanmıştı. Öte yandan vefat eden Vali Kemelek 5 ay önce de babasını kaybetmişti.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10