Evini müzeye çevirdi

Hayrabolu'da Belediyeden emekli memur Münir Genç, hobi olarak başladığı ağaç oymacılığını geliştirdi. Evini müzeye çeviren Genç, ağaç oymacılığının her geçen gün yok oldu

Hayrabolu 21.02.2014 17:36:00 0
Evini müzeye çevirdi

KİMSEDEN TALEP GELMEDİ

Genç, ağaç oymacılığına hobi olarak başladığını, zamanla geliştirdiğini ifade ederek “Evimin tavan arasında kurduğum küçük atölyede ağaç kütüklerini yontarak eserler yaptım. Ağaç oymacılığından büyük keyif alıyorum. Ağaç oymacılığı tarih oluyor. Çünkü bu işi aktarabileceğim, öğretebileceğim genç ya da öğrenciler bulamıyoruz. Ders vermeyi dahi planladım, ancak kimseden talep gelmedi” dedi. Çocukluğunun en popüler ulaşım araçlarını, evlerde kullanılan eşyaların minyatürlerini yaptığını belirten Genç “Dere boylarından, ya da hızarlardan bulduğum kütükleri çakı yardımıyla yontarak at arabasını ve atını 10-15 gün içerisinde yapabiliyorum. Yaptığım minyatür at arabaları ve atlarının hepsini kendim uğraşarak yapıyorum. Ağaç işlerimde ceviz, dişbudak ve kavak kullanıyorum. At, inek ve mandaları ise ağaçtan oyarak resmediyorum. Sonrasında da üzerini vinleks ile kaplıyorum. Yaptığım çalışmaların hepsi en ufak ayrıntılara kadar sökülüp takılabiliyor. Bir nevi lego sistemi ile yaptıklarım küçük parçalara ayrılabiliyor” diye konuştu.

 

FESTİVAL VE ÖZEL GÜNLERDE SERGİLİYOR

Genç, yaptıklarını festival ve özel günlerde sergilediğini, yurt içi ve yurt dışında aldığı davetlere katılarak eserlerini insanların beğenisine sunduğunu belirterek, “Yaptıklarını talep gelmesi halinde satıyorum” dedi.

 

İHA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10