CHP'de sular durulmuyor

CHP'de yaşanan çifte liste krizinde İlçe Seçim Kurulu tarafından CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay'ın listesinin kabul edilmesinin ardından önceki gün Beylice Düğün Salonuâ€

Çerkezköy 24.02.2014 16:13:00 0
CHP

BİZİ BÖLÜK PÖRÇÜK SANMAYIN

Programda konuşan Daimi Kaya, 2014 seçimleri öncesi Çerkezköy’de farklı gelişmeler olduğunu ifade ederek “Biz de Alevileri bir araya getirip bilgilendirmek istedik. Şuana kadar Alevilerin seçim dönemlerinde yaşadıkları sorunlara ilişkin bilgi vermek istiyoruz. Bizi bölük pörçük sanmayın. Biz bir araya gelmesini de, tepki göstermesini de biliriz” dedi.

 

 

 

 

HER SEÇİM DÖNEMİNDE AYNI SORUNLARI YAŞIYORUZ

Her seçim döneminde Alevilerin aynı sorunları yaşadığını ifade eden Kaya “Aleviler sadece seçim döneminde konuşuluyor. Bizim buna dur dememiz lazım. Sadece seçim döneminde hatırlanacak kadar örgütsüz değiliz” dedi. Bazı kesimlerin, Alevilerin siyasetin içinde yer almasında rahatsızlık duyduğunu söyleyen Kaya “CHP’de de bazı kişiler rahatsız oldu. Meclis üyeliği için oluşturulan listeye baktığımızda Alevilerin dışarıda bırakıldığını görüyoruz. Alevilerin büyük çoğunluğu CHP’ye oy veriyor. Fakat temsil edilmiyorlar. Yapılan bu haksızlık sadece Alevilere değil, ilçe teşkilatına da yapılmış bir haksızlıktır” diye konuştu.

 

 

 

 

HEM PARTİMİZE HEM PARTİLİLERİMİZE GÜÇ KAYBETTİRİYOR

Alevilerin oyunun hep cepte görüldüğünü ifade eden Kaya “Örgütsüz bir toplum olduğumuz sürece aynı sorunları yaşayacağız” dedi. Ali İhsan Yalçın da tepki için burada toplandıklarını ifade etti. CHP olarak Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan, halkın partisi olduklarını söyleyen Yalçın “Bölgenin en büyük OSB’sine sahip olan Çerkezköy, Tekirdağ için önemli. Son günlerde yaşanan olumsuzluklar hem partimize hem de partililerimize güç kaybettiriyor. Bizim partimiz halkın her kesimini kucaklamayı ilke edinmiştir” dedi.

 

 

 

 

HİÇ KARŞILAŞMADIĞIMIZ İNSANLAR LİSTEDE KARŞIMIZA ÇIKTI

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay tarafından oluşturulan listenin kabul edildiğini anımsatan Yalçın “ Mahrumiyet önseçim öncesi kendini hissettirdi. Aday adaylarının hepsi önseçime katılamadı. Listeye giremeyen aday adaylarının CHP’nin gücünü bölmeme çabaları halkın takdirini topladı. Geçmişte partimizde başkanlık yapan arkadaşımızın partimizin Çerkezköy’de en yetkili organı olma heyecanına kapılması demokratik olmayan bir davranıştır. Trakyalı olmadığımız için adayımız bize sırtını çevirdi. Biz yıllarca demokrasiye olan bağlılığımızla hizmet ederken, bugüne kadar hiç karşılaşmadığımız insanlar listede karşımıza çıktı. Bugüne kadar neredeydiler, seçilirlerse nerede olacaklar?” diye konuştu.

 

TOPLUMA NE KADAR UZAK OLDUĞUNU GÖSTERDİ

Bu listenin, Vahap Akay’ın topluma ne kadar uzak durduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Yalçın “Bizim itirazımız demokratik olmayan bu tür davranışlaradır” dedi. Kasım Ağdağ da “Biz kendimizi ciddiye almazsak kimse de bizi ciddiye almaz” dedi

 

BİZLER KİMSENİN SPONSORU DEĞİLİZ

Anadolu Aleviliğinin kul olmaktan uzak olduğunu söyleyen Ağdağ “Anadolu Aleviliği aydın, çağdaş fikirlidir” dedi. CHP’nin iktidar olması için mücadele ettiklerini belirten Ağdağ “Bizler siyaset yapmak istiyoruz. Bizler kimsenin sponsoru değiliz. Bizler alay edilircesine siyasetin dışında bırakıldık. Bizlere haksızlık yapıldı. Bizleri dışlayıcı bu kör menfaatlerden uzak duracağız. Bu zamana kadar nasıl yıkılmadan, yalakalaşmadan yaşadıysak yine öyle yaşayacağız” ifadelerini kullandı. Sena Özdemir ve Ali Arı’nın konuşmalarının ardından Aleviler düşüncelerini dile getirdi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10