"Kamu hizmetleri vergilerle yapılıyor"

Vergi Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de etkinliklerle kutlanıyor. Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, bu yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası kap

Çerkezköy 25.02.2014 13:21:00 0

VERGİ HAFTASINI KUTLADI

Bu yıl 25’incisi kutlanan Vergi Haftası kapsamında dün saat 10.00’da Gelir Uzmanı Adem Güneş, Gelir Uzman Yardımcısı Seda Güngör ve Pınar Yirmibeş ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı ziyaret eden Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek, müdürlüğün çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı. Ziyarette konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Hacı Şimşek ve müdürlük çalışnalarının Vergi Haftası’nı kutladı.

 

 

 

 

PLAKALAR 59’A DÖNÜYOR

Türkiye’de tüm kamu hizmetleri vergilerle yapıldığını söyleyen Kubilay “Bu haftada vergi bilincinin genç kuşaklara aktarılması da önemlidir. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Vergi ödemek gerçekten kutsal bir görevdir. Hangi sektörde olursa olsun vergisini düzenli ödeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek de vergiyi genç kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını ifade ederek “Öğrencilerin vergi bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hafta boyunca Çerkezköy’deki çeşitli okulları ziyaret edeceğiz. 2013 yılında Çerkezköy Vergi Dairesinde tahakkuk ve tahsilat oranı yüzde 83.2 olarak belirlendi. Tahakkuk bedeli 446 milyar 7 milyon 451 bin TL, tahsilatta 370 milyar 294 milyon 954 bin TL oldu. 2013 yılı sonunda 8 bin 914 mükellefimiz var. 25 bin civarında kayıtlı motorlu taşıyıcımız vardır. Bu rakamlarda son günlerde artıyor. Özellikle İstanbul plakalı araçlar sigorta ücretinin yüksek olması nedeniyle plakalarını 59’a dönüştürüyorlar” diye konuştu.

 

EN BÜYÜK TAHSİLAT ÇERKEZKÖY VE ÇORLU’DA

Şimşek, 2012 yılına göre Çerkezköy Vergi Dairesi’nde tahsilatta yüzde 8.6, tahakkuk oranında ise yüzde 8.9 artış olduğunu ifade ederek “Türkiye genelinde Tekirdağ bu rakamlara göre ilk on içinde yer alıyor. En büyük tahakkuk ve tahsilat ise Çerkezköy ve Çorlu’da oluyor.  En büyük kaybımız ise büyük firmaların merkezlerinin İstanbul’da olmasıdır” dedi.

 

PAYLAR DA DÜZENLİ OLARAK GELECEK

Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra payların da düzenli olarak geleceğini ifade eden Şimşek “Firmaların araçları Çerkezköy’de bütün işlemlerini burada yapıyorlar ama cezalarını işlemlerini ise İstanbul’da gerçekleştiriyor” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10