Yardım paralarını çalmaya çalışan şüpheli, kameralara yakalandı

Çerkezköy Merkez Fatih Camii'ne girerek yardım kutusunu çalmaya çalışan şüpheli, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Çerkezköy 25.02.2014 15:50:00 0
Yardım paralarını çalmaya çalışan şüpheli, kameralara yakalandı

DAKİKALARCA UĞRAŞTI

Olay önceki akşam saat 19.30 sıralarında Çerkezköy Merkez Fatih Camii’nde meydana geldi. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, akşam namazının ardından boşalan camiye giren şüpheli, etrafını kontrol ettikten sonra yardım kutusunun yanına gitti. Dakikalarca elindeki tornavida ile demirden yapılan yardım kutusunu açmaya çalışan şüpheli kutuyu açmayı başaramadı.

 

 

 

 

KAÇARAK UZAKLAŞTI

Ahmet Çarmık’ın yatsı namazı için camiye geldiğini farkeden şüpheli, hiçbir şey olmamış gibi Çarmık ile muhabbet etmeye başladı. Şüpheli bu esnada camiye giriş yapan Camii İmam Hatibi Mehmet Tanrıkulu’ndan da Silivri’ye gidebilmek için 10 TL istedi. İmam’dan olumsuz yanıt alan şüpheli daha sonra camiden kaçarak uzaklaştı. Ahmet Çakır ile birlikte caminin içine giren İmam Mehmet Tanrıkulu, yardım sandığının zorlandığını fark edince polis ekiplerine haber verdi.

 

POLİS KAYITLARI İNCELEMEYE ALDI

Güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri, şüphelinin kimliğini tespit etmek ve yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı. İmam Mehmet Tanrıkulu caminin geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda da soyulduğunu anımsatarak “O zaman yardım kutumuz tahtadandı. Hırsız kutuyu kırarak içindeki parayı alıp kayıplara karıştı. Daha sonra cami derneğimiz buraya demirden bir kutu yaptırdı. Camiye giren şüpheli yaklaşık 40 dakika uğraşmasına rağmen kutuyu açamadı” dedi. Tanrıkulu, şüpheli ile caminin girişinde karşılaştıklarını belirterek, “Benden Silivri’ye gideceğini fakat parasının olmadığını belirterek 10 TL istedi. Biz içeri doğru yönelince camiden çıktı ve kayıplara karıştı” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10