"Kapaklı'ya Vergi Dairesi kurulması için çalışıyoruz"

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, dün saat 11.00'da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Kapaklı 26.02.2014 12:35:00 0

BAKANIN PROGRAMINI BEKLİYORUZ

Gelir Dairesi Grup Müdürleri Şenol Gelen ve Mustafa Çelik, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek ile birlikre Çerkezköy’e gelen Karayel, ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkan vekili İsmail Akın, yönetim kurulu üyeleri ve bazı meclis üyeleri tarafından karşılandı. Vergi rekortmenlerine yönelik düzenlenecek olan ödül töreni ile ilgili konuşan Karayel konu hakkında Vali Ali Yerlikaya ile görüştüğünü, programı düzenlemek için bakanın uygun olduğu bir günü beklediklerini söyledi.

 

 

 

 

2013 İYİ BİR YIL OLDU

2013 yılının Tekirdağ’da gelir tahsilat olarak iyi bir yıl olduğunu söyleyen Karayel, “Gelir tahakkuk oranımızda bir önceki yıla göre yüzde 15.5 artış oldu. Sanayinin gelişmesi, limanın açılması ve Tekirdağ’ın göç alması da bunda etkili oldu” dedi. Tekirdağ’ın gelir tahsilatta Türkiye’de 9’uncu sırada olduğunu söyleyen Karayel “Tahsilat oranımızda düşüş var. Ama toplamda biz yine iyiyiz” dedi. Çerkezköy’de en büyük sıkıntılarının personel eksikliği olduğunu belirten Karayel “Çerkezköy mükellef olarak bir il kadar büyük. Tek bir Vergi Dairesi var ve o da yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. Bu denele denetimi tam anlamıyla yapamıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

GAYRET GÖSTERİYORUZ

Büyükşehir Yasası kapsamında Kapaklı ve Ergene’nin ilçe olduğunu anımsatan Abdulkayyum Karayel “Kapaklı Anadolu’daki pekçok ilden büyük bir ilçe. Kapaklı’ya bir Vergi Dairesi kurulması için gayret gösteriyoruz. Konuyu Valimiz Ali Yerlikaya’ya da ilettik. Bu uzun bir süreç” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın da ziyaret dolayısıyla Abdulkayyum Karayel ve beraberindekilere teşekkür ederek, oda üyelerinin bası konularda yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. ÇTSO Meclis Üyesi Mehmet Danyeli de, bası oda üyelerinin işyerlerini kapatarak vergi dairesinden terk yaptıklarını ve bunu odaya bildirmedikleri için ilerleyen süreçte sıkıntı olduğunu ifade ederken, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek de her yıl Ocak ayında odadan kendileri liste geldiğini ve o listenin karşısını doldurarak odaya iade ettiklerini söyledi. Ziyaretin sonunda Akın, Abdulkayyum Karayel’e plaket takdim etti.

 

 

 

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10