Avukatlar, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı

Tekirdağ'da görev yapan avukatlar, meslektaşları Halil Tutav'a yapılan çirkin saldırıcı kınamak için dün Çerkezköy Adliyesi önünde bir arara geldi.

Çerkezköy 26.02.2014 15:33:00 0
Avukatlar, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı

ADALET SARAY ÖNÜNDE BİR ARAYA GELDİLER

Saat 14.00’da Çerkezköy Adalet Sarayı önünde bir araya gelen avuklatlar adına basın açıklaması yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Avukat Nevzat Teker “Silahlı saldırıda yaralanan avukat Halil Tutav meslektaşımıza ve ailesine geçmiş olsun diyor, en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını ve savunmadaki yerini almasını diliyoruz” dedi. Hukukun üstünlüğüne saygı esasına dayalı bir toplumda, avukatın özel bir role sahip olduğunu belirten Teker “Avukatın görevleri yasanın emrettiklerini harfiyen yerine getirmekten ibaret değildir. Avukat, hak ve özgürlüklerini, savunması için kendisine teslim eden kişilerin çıkarları kadar adaletin tesciline de hizmet etmektedir” dedi.

 

 

 

 

SAVUNMA MESLEĞİ BAĞIMSIZ SAVUNMAYI TEMSİL EDER

Savunma mesleğinin bir yönünün de yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı temsil etmesi olduğunu belirten Teker “Avukatlar olarak bizler bireysel ve kollektif çalışmamızda kendi belirlediğimiz kurallara gösterdiğimiz saygı temelinde bütünleşen, özgür ve bağımsız bir hukuk camiasının oluşumu için iktidarın ve iktidar gücünü elinde bulunduranların, her türlü çıkar odaklarının gücüne karşı; insan haklarının, hukukun üstünlüğünün, demokrasinin, tarafsız ve bağımsız yargının esaslı bir güvencesiyiz” dedi.

 

DİLEĞİMİZ ŞİDDETİN SON BULMASI

Avukatlara yapılan maddi ve manevi saldırıların temel hedefinin, avukatlar üzerinden savunmanın itibarsızlaştırılması ve hukuk devletinin temeli ile olan bağımsız yargının korkak ve görev yapamaz hale getirilmesi olduğunu dile getiren Teker “Kendi hukukunu uygulama ve ceza verme anlayışının hukuk devletinde yeri yoktur. Bu saldırılar yargı mensupları ve güvenlik görevlileri için de uyarıcı ve düşündürücü olmalıdır. Dileğimiz ve çabamız her geçen gün mesleğimize ve meslektaşlarımıza karşı gerçekleştirilen savunmanın kutsallığını, yargının kurucu unsuru olduğunu hiçe sayan mevzuat ve uygulamalar sonucu nefret söylemleri ile gerçekleşen şiddetin son bulmasıdır. Bu tür saldırılar hiçbir şekilde savunma mesleğini en iyi şekilde yerine getirme kararlılık ve cesaretimizden bizleri geri döndüremeyecektir. Son nefesimize, son neferimize kadar görevimizin başında olacağız” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10