25 bin ağaç toprakla buluşturuldu

Sultanköy Belediyesi, bahara hazırlık çalışmalarına hız kazandırırken, garaj amirliği personeli çevreyi ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Marmara Ereğlisi 27.02.2014 10:11:00 0
25 bin ağaç toprakla buluşturuldu

BİN AĞACIN DİKİMİ YAPILDI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, “Beldemizde Ayvaz Çatağı dediğimiz mevkiimizde büyük ve sulak bir alanımız vardı. Burası tarlaların eğiminden dolayı yağmur sularının birikmesi ile yetişen sazlıklar mevcuttu. Bizler de bu alanı değerlendirerek önce toprak tesviye çalışmaları ve düzenleme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Daha çok çoğunluğu Diş budakta ve Akasyadan oluşan ağaç dikimimizi yaparak Sultanköy’e ileride mesire alanı haline gelecek ormanlık bir alan haline getirdik. Yaklaşık 1000 civarındaki ağacımızın dikimini gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamızdan çevrede yaşayan vatandaşlarımızın da son derece memnun kaldıklarını görüyoruz. Sulak alanda yetişmeye uygun ağaçlarımızın dikimini tamamladık. Buradan güzel ve faydalı çalışmamızı vatandaşlarımız tarafından da korunup bakımlarının üstlenmelerini isteyeceğiz” dedi.

 

YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hedeflerini, daha önce var olan doğal hayatı canlandırmak ve Sultanköy’e bir nefes getirerek vatandaşların burayı mesire alanı olarak da kullanmalarını sağlamak olduğunu belirten Çolpan “Fidanlarımız yeşillenip kendini göstermeye başladığı zaman çok güzel bir görüntü elde etmiş olacağız. Sultanköy genelinde ağaç dikimlerimiz devam ediyor. Bu zamanda kadar Sultanköy’de 25 bin fidanımızı toprakla buluşturduk. Ağaçlarımız Sultanköy için çok büyük bir hazinedir. Bunları yaşatmaya bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10