Albayrak iddialı konuştu: "Ya kaybedecekler, ya kaybedecekler"

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, meclis üyesi adayları ve partililer dün saat 11.00?

Çerkezköy 27.02.2014 16:09:00 0
Albayrak iddialı konuştu:

AMACIMIZ İSİM YAPMAK DEĞİL, ESER BIRAKMAK

Tekirdağ’ın Büyükşehir olduğunu anımsatan Albayrak, sisteme kendilerini iyi hazırladıklarını söyledi. Yerel basına önem verdiğini söyleyen Albayrak, göreve gelmesi halinde yerel basının önereceği bir kişiye danışmanlık vereceğini ifade etti. Kendi ismini kullanmayacağını söyleyen Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin adını kullanacağım. Bizim amacımız isim yapmak değil, eser bırakmak” dedi. Türkiye’de milli değerlerin çok yıprandığını söyleyen Albayrak “Ortak değerlerimizin yıpranmaması lazım” dedi.

 

 

 

 

ÇERKEZKÖY’DEN AYRI TUTMAMALIYIZ

Çerkezköy için 2 türlü projelerinin olacağını dile getiren Albayrak “İlçe belediyesinin projeleri olacak. Birde bizim büyükşehir olarak projelerimiz olacak. Tekirdağ’ın nüfusu devamlı artıyor. Bu artışta da Çorlu’dan sonra Çerkezköy önemli bir yer tutuyor. Kapaklı ayrılmadan önce Çerkezköy’ün 326 metrekare arazisi vardı. Kapaklı ayrıldı ve Çerkezköy’ün Marmara Ereğlisi kadar bir arazisi kaldı. Çarpık yapılaşma, trafik, sanayinin verdiği sistemi ortaya koyarak sorunlara bu açıdan bakmak lazım” dedi. Çerkezköy ve Tekirdağ genelinde trafik sorununu çözmek için planlamalar yapacaklarını belirten Albayrak “Çerkezköy trafiğini her geldiğimde daha sıkışmış görüyorum. Altgeçit ve üstgeçitlerle bunu azaltmamız lazım. Kızılpınar ve Veliköy’ü de Çerkezköy’den ayrı tutmamalıyız” dedi.

 

SAĞLIK SORUNU DA ÖNEMLİ BİR SORUN

Sağlık sorununun da Tekirdağ’ın önemli sorunlarından biri olduğunu ifade eden Albayrak “CHP’li belediyelerin tedbir almadığını söylüyorlar ama Ergene’yi biz kirletmedik. Ergene’nin debisi 3 kat arttı. 12 yıl sonra Ergene Eylem Planı yaptılar. Ama ortada gözle görülür bir çalışma yok” dedi. Tekirdağ’ı cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Albayrak “Çerkezköy’de AK Parti yerel yönetimin iktidar partisinden olması halinde şaha kalkacağını söyledi. Ama Çerkezköy’de bu olmadı. Biz Vahap Akay ile, bu görevi beraber alacağız. O Çerkezköy’ün 13.belediye başkanı, ben de Büyükşehirin ilk Belediye Başkanı olacağım. Buna inanıyoruz” dedi.

 

YA KAYBEDECEKLER, YA KAYBEDECEKLER

Farklılığı yaratacaklarını söyleyen Albayrak “Halkımıza büyükşehir anlatılmadı. 1 Nisan’da büyükşehir ile uyanacağız. Bu farkındalığı görmemiz lazım. Büyükşehiri sahiplenmemiz lazım. Biz kimseye borku vermiyoruz, söz veriyoeuz, şefkat veriyoruz, sevgi veriyoruz” dedi. AK Partililerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi için sarf ettikleri “Ya kazanacağız, ya kazanacağız” sözlerine de cevap veren Albayrak “Ya kaybedecekler, ya kaybedecekler” dedi. 

 

ÇERKEZKÖY’ÜN KABUĞUNU KIRDIRACAĞIZ

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay da ayın 4’ünde projelerinin sunumunu yapacaklarını belirterek “Çerkezköy’de Bağlık Mahallesi başta olmak üzere altyapı ve üstyapı sorunları had safhada. Çerkezköy’ün en önemli sorunu sosyal çöküntü. Nüfusu her geçen gün artıyor. İlçede sosyal anlamda hiçbir şey yok. İnsanlar da bunu kanıksamış. İlçe belediyesinde önümüzdeki 5 yılda sosyal projelerle Çerkezköy’ün kabuğunu kırdıracağız. Önce insanları sokağa çıkaracağız, şehre güven vereceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10