Öğrencilerde vergi bilinci oluşturuluyor

Bu yıl 25.'si kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla Çerkezköy'de çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Çerkezköy Vergi Dairesi yetkilileri Raif Dinçkök İlk ve Ortaokulu öğrencileri vergi konusunda b

Çerkezköy 27.02.2014 16:14:00 0
Öğrencilerde vergi bilinci oluşturuluyor

NİÇİN TOPLANIYOR, NEREYE HARCANIYOR?

Çerkezköy Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Reşat Çakır, Gelir Uzmanı Adem Güneş Raif Dinçkök İlkokulu/Ortaokulu öğrencilerini bilgilendirdi. Özellikle vergi ve vergi haftası konusunda öğrencileri bilgilendiren çakır, vergilerin niçin toplandığı, nereye harcandığı konusunuda da konuştu. Reşat Çakır ayrıca öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Hafta kutlama etkinlikleri kapsamında ayrıca öğrencilere satranç takımı da hediye edildi.

 

 

 

 

HERKESİN GÖREVİ

Çakır Vergi Haftası’nın ülkemizde Şubat ayının son haftası kutlandığını ifade ederek “Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası kutlanıyor. Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralardır. Vergi, devlet ve diğer kamu kuruluşlarının, kamu hizmetlerinin finansmanını karşılamak üzere kişilerden zorla alınan paralardır” derken, vergini anayasamızda yer alan ve herkesin ödeme gücüne göre ödemekle yükümlü olduğu bir görev olduğunu vurguladı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10