Sarıoğlu "Sanayi Odasının kurulması elzemdir"

22 Ocak'ta kurulan ve öncülüğünü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin yaptığı Tekirdağ Sanayiciler Derneği, önceki gün Tekirdağ'daki Dernek Binası'nda düzenlenen ta

Çerkezköy 27.02.2014 16:21:00 0
Sarıoğlu

19 SANAYİCİNİN BİR ARAYA GELMESİYLE KURULDU

Toplantıda konuşan Tekirdağ Sanayiciler Derneği Başkanı Ömer Sarıoğlu, derneğin 19 sanayicinin biraraya gelmesiyle oluşturulduğunu ifade etti. Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti olarak yaptıkları çalışmaları bundan sonra da dernek üzerinden sürdüreceklerini belirten Sarıoğlu “Trakya’da devletimiz ve hükümet tarafından uygulanan çok önemli iki proje var. Birisi 10 milyar TL bütçeli Trakya Gelişim Projesi, diğeri 15 ana başlıkta yatırım programlanan 3.2 milyar TL’lik bütçeye sahip Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’dır. 6 Mayıs 2011’de ÇOSB’de Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından açıklanan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’nın en önemli ayaklarından biri Ergene Nehri’ne bırakılan evsel ve endüstriyel atıkların arıtılmasıdır” dedi.

 

 

 

 

MARMARA DENİZİ’NE DEŞARJ EDİLECEK

Bu proje ile Ergene Havzası’ndaki 10 OSB’nin endüstriyel atık suları nehri görmeden, arıtılmış bir şekilde 56 kilometrelik boru hattı ile Marmara Denizi’ne 4 bin 800 metre dip akıntıda eksi 47.5 metrede deşarj edileceğini söyleyen Sarıoğlu “Çalışmaları Ergene Havzası Koordinatör Valisi Ali Yerlikaya’nın yönetiminde ülkemizin saygın üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi denetiminde yürütüyoruz” dedi.  Sarıoğlu, çevreci ve yeşil üretim için Ergene Havzası sanayicilerinin birlikte adım atmaları gerektiğini vurgulayarak “Bu büyük projelerin hayata geçmesi için TSO’nun kurulması elzemdir. Çevreci ve yeşil üretime TSO ile ulaşacağız” dedi. Tekirdağ’da toplam 13 OSB ve 1 Serbest Bölge bulunduğunu söyleyen Ömer Sarıoğlu, “Bu bölgelerdeyaklaşık bin 200 sanayi kuruluşu, bölgelerin dışında da yaklaşık 200 sanayi kuruluşu var. İlimizde 5 taneTicaret ve Sanayi Odası var. Maalesef il genelindeki bin 400 sanayici bu 5 odaya dağılmış olduğundan odalarımız yönetimlerinde yeterince yer bulamıyoruz. Odalarımız yönetimlerinin neredeyse tamamı esnaf ve tüccar arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Bunu söylerken onlara karşı olumsuz bir düşünce içerisin de olduğumuz anlaşılmasın.  Onlar esnaf ve tüccarlara yönelik gündemleri rahatlıkla ele alıp gerekli çalışmaları yapabiliyorlar. Oysa biz sanayicileri ilgilendiren konuların ise biz sanayiciler tarafından ele alınması gerekiyor. İlimizdeki en büyük TSO Çorlu TSO’dur. Çorlu TSO’nun yaklaşık 5 bin üyesi var. Bu üyelerin yaklaşık 750’si sanayicidir. Çerkezköy TSO’nun 3 bin civarında üyesi var. Bu üyelerin de yaklaşık 400’ü sanayicidir. Kalan 350 sanayicimiz ise diğer 3 odalarımıza dağılmış durumdadır” dedi.

 

SANAYİ ODASI ÇATISI ALTINDA TOPLANMAMIZIN ZAMANI GELDİ

Sanayicilerin, oda yönetimlerinde maalesef yer edinmekte zorlandığını söyleyen Sarığlu “Sanayi kenti olan ilimizde faaliyet gösteren 5 odamızın başkanları arasında bir tane bile sanayici yok. Dolayısıyla iş yükü, eleman sayısı, rekabet koşulları ve riskleri esnaf ve tüccar iş adamlarımıza göre oldukça farklı olan biz sanayicilerin layıkıyla temsil edilebilmesi, sorunlarının sanayiciler tarafından ele alınarak çözülebilmesi yönünde adımların atılabilmesi için biz sanayicilerin Sanayi Odası çatısı altında toplanmamızın zamanı geldi” diye konuştu.

 

TEKİRDAĞ BUNU ÇOKTAN HAK ETTİ

Ömer Sarıoğlu ülke genelinde faaliyet gösteren toplam 12 Sanayi Odası’nın yapılarına ve bulunduğu şehirlere bakıldığında Tekirdağ’ın bunu çoktan beri hak ettiğini dile getirerek “İnşallah 13. Sanayi Odası’nı Tekirdağ’a hepbirlikte kuracağız” dedi. TSO’nun kurulması için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Sarıoğlu, “ÖncelikleTekirdağ Valimiz Ali Yerlikaya ve Tekirdağ Millet vekillerimizden bu konuda destek istedik. Ardından yaklaşık 6 aylık bir süreç içerisinde bin 40 sanayicimizden TSO’nun kurulması için imza topladık. TOBB’dan bize başvuru için bin sanayicinin imzası gerektiği söylenmişti. İstesek bin 400 sanayicimizin tamamından imza toplayabilirdik” dedi.  Müteşebbis Heyet olarak süreci hızlandırmak amacıyla kurulacak olan Tekirdağ Sanayi Odası’nın alt yapısını hazırlamak üzere Tekirdağ Sanayiciler Derneği’ni kurduklarını belirten Sarıoğlu “İlk olarak ilimizdeki tüm sanayicilerimizi, Sanayi Odası kuruluş çalışmalarında gelinen nokta hakkında bilgilendirmeyi ve dernek üyeliklerini tamamlamayı hedefliyoruz. Bununla birlikte resmi ve sivil kurumları, medya ve tüm dinamikleri ile birlikte hareket ederek kısa sürede Tekirdağ’ı hakettiği Sanayi Odası’na kavuşturmak için azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı devamettireceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10