Veliköy Meclisi son kez toplandı

Büyükşehir Yasası kapsamında kapanarak mahalle olarak Çerkezköy'e bağlanan Veliköy'de son meclis toplantısı dün yapıldı.

Çerkezköy 4.03.2014 12:34:00 0
Veliköy Meclisi son kez toplandı

MECLİS EKSİKSİZ TOPLANDI

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına tüm meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Ek bir gündem maddesinin oy birliği ile gündeme eklenmesi, saygı duruşu ve bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından “Namık kemal Üniversitesi taşınmaz mal tahsisi” konusunun görüşülmesine geçildi.

 

 

 

 

NKÜ’YE TAHSİS EDİLDİ

İlgili gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir daha önce yaptıkları tahsisi yenileyeceklerini belirtti. Yapılan bilgilendirmenin ardından 302 ada m parselde bulunan 76 bin 372,43 metrekarelik alanın Namık Kemal Üniversitesi’ne tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

 

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de belediyenin üye olduğu birliklerden ayrılması konusu görüşüldü. Belediyenin üyesi bulunduğu Trakya Kalkınma Ajansı, Trakyakent | Doğu - Batı Trakya Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği’nden ayrılması meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

BAKANLIKTAN GEREKEN İZİN ALINDI

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından toplu konut projesi ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Büyükşehir Yasasının ardından satış için bakanlık izni şartının getirildiğini anımsattı. Daha önce bakanlığa başvuru yaptıklarını anımsatan Belindir “Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanımız Efkan Ala ile görüştüm. Konutlarla ilgili gerekli izni aldık. Bakanlıktan izin aldığımızdan dolayı daha önceki Çerkezköy Belediyesi iznini iptal edeceğiz” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Çerkezköy Belediyesi’nden alınan iznin iptal edilmesi oybirliği ile karara bağlandı.

 

VELİKÖY DEĞER KAZANDI

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, 2009’ten bu yana yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirme yaptı. Haziran 1992 – Mart 2014 tarihlerini kapsayan Veliköy Belediye tarihi ile ilgili kitapçık hazırlattıklarını ve bunu vatandaşa ücretsiz dağıtacaklarını ifade eden Belindir “Veliköy 1992’de belediye oldu. Sanayinin gelmesi ile birlikte Veliköy değer kazandı” dedi.

 

5 YILDA YAPILANLARI ANLATTI

2009’da göreve geldiklerinde inşaatı devam Veliköy Belediyesi Ortaokulu’nu tamamladıklarını ve okulun eğitim öğretime açıldığını söyleyen Belindir “Üstgeçit yaparak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bizim dönemimizde doğalgaz yerleşim yerlerinde kullanılmaya başlandı. Altyapı ve üstyapı konusunda çalışmalar yaptık. Hürriyet Meydanı Projesi tamamlandı. Beldemize üniversite yapılması konusunu bu meclis onayladı. Okulun yapımı devam ediyor. Öğrencilerin buraya gelmesi ile birlikte Veliköy daha da değer kazanacak” dedi.

 

2 ÜNİVERSİTE ALANIMIZ VAR

Kendi dönemlerinde Veliköy’de 2 tane Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunu ifade eden Belindir “Plan çalışmaları yapıldı. 1/100000 ve 1/25000’lik planlarda Veliköy olarak sınırlarımız içinde mevcut sanayi yeniden işlendi. Bunun yanı sıra fuar alanı, teknoloji geliştirme parkı planlara işlendi. Veliköy cazip bir belde haline getirildi. Sınırlarımız içinde 2 tane üniversite alanı var” diye konuştu.

 

BELEDİYE BİNASI KULLANILMAYA DEVAM EDİLECEK

Herkese hakkını helal ettiğini söyleyen Belindir “Hepimizin amacı daha iyi hizmetti. İnşallah vatandaş nezdinde iyi anılırız” dedi. Seçimlerden sonra yeni yapılanma ile birlikte Veliköy Belediye Hizmet Binasının nasıl değerlendirileceğinin sorulması üzerine de konuyla ilgili açıklama yapan Belindir “AK Parti’nin seçimi kazanması halinde bu bina kullanılmaya devam edilecek. Tahsilat ve dilekçe işlemleri buradan yapılabilecek. Vatandaşı burada tutmaya çalışacağız. Veliköy’de tek muhtarın görev yapacak olmasından dolayı belediyenin alt katında muhtarlık yeri verilecek. Demirbağ, gayrimenkul ve araç dağılımı daha önce komisyon tarafından yapıldı. Büyükşehire gidecek personeller var. İtfaiye birimi Büyükşehire bağlı çalışacak. Büyük araçlar büyükşehire verilecek. Diğer araçları Çerkezköy Belediyesi kullanacak. Birkaç arazi büyükşehire tahsis edildi” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E DEĞER KATACAK

Veliköy Belediyesi olarak sigorta borcu ve elektrik borcunu sıfırladıklarını dile getiren Başkan Hanifi Belindir “Vergi borcumuzu da yapılandırdık. Piyasaya olan borçlarımız var. Veliköy Çerkezköy’e yük olmaktan ziyade Çerkezköy’e değer katacaktır. Gelir-gider olarak iyi durumdayız” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10