Bölgenin kalifiye elemana ihtiyacı var

Türkiye'de Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla tüketiciyle buluşturan BSH Ev Aletleri Türkiye CTO'su Dr. Juan Ignacio Conrat beraberindeki heyet ile birlikte Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Tekirdağ 5.03.2014 12:26:00 0
Bölgenin kalifiye elemana ihtiyacı var

3 SIRADA YER ALIYOR

Ziyarette konuşan Şimşek, üniversiteyi tanıtarak,  “Trakya Üniversitesi’ne bağlı olan üniversitemiz 2006 yılında ayrılarak; faaliyetlerinde Namık Kemal Üniversitesi olarak devam etmektedir. Çok genç ve dinamik bir yapıya sahip olan üniversitemiz kısa zamanda büyük adımlar atarak, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında en hızlı gelişen üniversiteler arasında 3. sırada yer almaktadır. Hiç kuşkusuz Üniversitemizin bu gelişiminde akademik ve idari personelimizin özverili çalışmasının yanında bölgenin sahip olduğu olanakların ve İstanbul’a yakın oluşunun çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

 

 

 

 

HER İLÇEDE MYO VAR

Bölgenin kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu dile getiren Şimşek “Her ilçemizde üniversitemizin meslek yüksekokulu bulunuyor. Bu meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerimiz bölgede iş alanında zorluk yaşamıyor” dedi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Merkezi Araştırma Laboratuarlarımızda araştırma ve uygulama faaliyetleri araştırmacılara hizmet vermektedir.  Önümüzdeki süreçte yabancı dil kaynaklı materyallerimiz artacaktır” dedi.

 

İŞ İMKANI SUNULMASINI DÜŞÜNÜYORUZ 

Dr. Juan Ignacio Conrat ise üniversiteye misafir olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Arge Merkezi olarak, 5. yılımızı doldurduk. Bakanlığın bizden özellikle istediği konulardan biri makale yazılması oldu.  Bu noktada Üniversite ile amaçlarımız birebir örtüşüyor. Lokasyonlarımıza yakın üniversiteler ile her zaman iyi bir iş birliği içinde olduk. Namık Kemal Üniversitesi ile de sıkı bir işbirliği kurup önümüzdeki süreçte başarılı öğrencilerimize şirketimizde iş imkanı sunulmasını düşünüyoruz” dedi.

 

ÜNİVERSİTEYİ GEZDİLER

Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ise üniversitelerin sanayisiz sanayinin de üniversitesiz verimli çalışmalar üretemeyeceğini belirtti. Prof. Dr. Bülent Eker, Üniversite-Sanayi işbirliği mekanizmalarını özel örneklerle anlattı. İşbirliği taraflarının motivasyon unsurları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Eker, Üniversite-sanayi işbirliğinde başarı stratejilerini katılımcılara aktardı. Ziyaretin ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, BSH Ev Aletleri Türkiye CTO’su Dr. Juan Ignacio Conrat beraberindeki heyeti yapımı tamamlanan Fen Edebiyat Fakültesi, Merkezi Derslikler Binası’nda bulunan NABİLTEM Labortuvarları, Merkez Kütüphane ve Spor Kompleksini gezdirerek faaliyetleri yerinde gösterdi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10