J plakalara personel taşımacılığı izni yok

Çerkezköy Belediye Meclisi 2009-2014 döneminin son meclis toplantısını dün yaptı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinden Behçet Güven, Gö

Çerkezköy 7.03.2014 17:20:00 0
J plakalara personel taşımacılığı izni yok

PERSONEL TAŞIMACILIĞI İZNİ VERİLMEYECEK

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu açılış ve yoklamanın ardından Zabıta Trafik Biriminin 25.02.2014 gün ve 89860561-699 sayılı öğrenci taşımacılığı yapan araçlara personel izni verilmemesi hakkındaki yazısına ilişkin Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Öğrenci taşımacılığı yapan j plakalı araçların, personel taşımacılığı yapmasından dolayı haksız rekabet oluşacağı gerekçesi ile öğrenci taşımacılığı yapanlara personel taşımacılığı izninin verilmemesi konusunun komisyon tarafından kabul edildiği belirtilirken, komisyon raporu meclis tarafından da mevcut oybirliği ile kabul edildi.

 

 

 

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 27.02.2014 gün ve 236 sayılı Veliköy Yalıboyu Islah OSB alanına ait Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Revizyonu hakkındaki İmar Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. İmar planı revizyonlarının 1 ay askıya çıkarıldığı, itirazlar doğrultusunda yeniden düzenlendiği belirtildi. İmar komisyonu tarafından kabul edilen değişiklikler meclis tarafından da mevcut oybirliği ile kabul edildi.

 

 

 

 

MECLİS ÜYELERİNİN ÖNERİSİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de münferit meclis üyelerinin Gazi Mustafa kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planlarında konut alanı olduğu, bu alanın konut+ticaret alanına dönüştürülmesi önerisine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü. İnan Sokak’ın konut+ticaret alanına dönüştürülmesi konusu komisyon tarafından uygun görüldü.

 

 

 

 

KONUT+TİCARET ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Atatürk Caddesi ve Öztrak caddesi’nin ticaret alanı olduğunu, İnan Sokak’ın da bu iki caddeyi birbirine bağlayan önemli sokaklardan biri olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “İnan Sokak’ta da ticaret gelişiyor. Ama mevcut haliyle sadece zemin katta ticaret yapma hakkı var. Üst katlarda da büro, ofis gibi işyerlerinin açılabilmesi için fonksiyonun konut+ticaret alanına dönüştürülmesi gerekiyordu” dedi. Komisyon raporu meclis tarafından da mevcut oybirliği ile kabul edildi.

 

 

 

 

İSMİ KENDİ SOKAĞINA VERİLDİ

Toplantının son gündem maddesinde ise Ozan Genç’in 03.03.2014 gün ve bila sayılı dünya seviyesinde dereceler alarak Çerkezköy’ün ismin her yerde duyuran kardeşi Oğuzhan Genç’in isminin bir cadde ya da sokağa verilmesi talebine ilişkin Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon, Oğuzhan genç’in ailesi ile birlikte yaşadığı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Dilek Sokak’ın adının Oğuzhan Genç Sokak olarak değiştirilmesini uygun gördü. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Oğuzhan Genç’in dünya çapında başarılarının olduğunu ve bunun da Çerkezköy adına guru verici olduğunu belirtirken, komisyon raporu meclis tarafından da mevcut oybirliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

 

AKAY DA EKİBİ İLE BİRLİKTE MECLİSTEYDİ

CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay da Esnar Sivri ve meclis üyesi adayları ile birlikte meclis toplantısını takip ederken, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından değerlendirme yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, 5 yıl boyunca mecliste aldıkları kararların Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni etti.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN GÜNDEMDE OLDUĞU BİR MECLİS OLDU

25 meclis üyesi ile birlikte ufak tefek tartışmalar dışında gayet güzel bir şekilde görevlerini tamamlandıklarını söyleyen Ertem “Önemli kararlar aldığımızı düşünüyorum. Meclisimiz, kavganın olduğu meclisten öte Çerkezköy için çalışan bir meclis oldu. 5 yıl önce ilk meclis toplantısında ‘Bu meclis Çerkezköy’ün gündeminde olan değil, Çerkezköy’ün gündemde olduğu bir meclis olacak’ demiştim. Öyle de oldu. Çoğunlukla kararlarımız oybirliği ile alındı. Kararların yaklaşık yüzde 10’u oy çokluğu ile alındı” dedi.

 

MECLİS BİTİYOR AMA HAYAT BİTMİYOR

Genelde Çerkezköy’ü ilgilendiren konuları gündeme almaya çalıştıklarını söyleyen Ali Ertem “İnşallah halkımız da meclisimizin hizmetlerini takdir eder. Meclis bitiyor ama hayat bitmiyor. Arkadaşlıklar, dostluklar kalacak. Herkese sağlık ve mutluluk diliyorum. Siyasete devam edeceklere de başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

YA BEN YA VAHAP AKAY

Yeni dönemde Çerkezköy Belediye Meclisi’nde 31 meclis üyesinin görev alacağını dile getiren Ertem “Belediye başkanı olarak da ya ben ya da Vahap Akay görev yapacak. Dileğimiz herkes için hayırlısının olması. Sürecin kavgasız tamamlanmasını temenni ediyoruz. Vahap Akay’a da teşekkür mediyorum. Bu zamana kadar birbirimize nezaketsizlik yapmadık. İnşallah bu süreci sonuna kadar devam ettiririz” dedi.

 

HELALLİK İSTEDİ

Seçimleri ya AK Parti ya da CHP’nin kazanacağını iddia eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Nisan Meclisi, seçimlerin ilan edildiği günden sonra en geç 5 gün içinde yapılacak. Ben herkese hakkımı helal ediyorum. Herkesin de bana hakkını helal etmesini arzuluyorum” dedi. Demokrat Partili Belediye Meclis Üyesi Asuman Azak da, son toplantıda Başkan Ali Ertem ve meclis üyelerine kendi tasarladığı pastalardan ikram etti.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10