Kadınlar Günü hak arama mücadelesini sembolüdür

MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Beyaz Saray Düğün Salonu'nda düzenlediği programla kutladı.

Kapaklı 9.03.2014 16:47:00 0
Kadınlar Günü hak arama mücadelesini sembolüdür

HAK ARAMA MÜCADELESİNDEKİ SEMBOLİK BİR GÜN

Önceki gün saat 14.00’da düzenlenen programda konuşan MHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Drç Özkan Yücel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün bir kutlama günü olmasının yanı sıra, tüm kadınların hak arama mücadelesindeki sembolik bir gün olduğunu ifade etti. İşçi kadınların çalışma saatleri ve ücretlerinin düzenlenmesi amacıyla 8 Mart 1857'de başlattıkları mücadelenin günümüzde kadınların daha eşit bir dünyada yaşama isteklerinin simgesi bir gün haline geldiği söyleyen Yücel “Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımızın sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimiz şekilleniyor” dedi.

 

 

 

 

ÖNCELİK VERDİĞİMİZ KONULARDAN BİRİ

Kadınların sadece toplumun yarısını oluşturdukları için değil, her şeyden önce birey ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde birinci derecede etkin oldukları için, yılların ihmali sonucu biriken tüm sorunlarıyla ilgilenilmesini öncelik verdikleri bir konu olduğunu dile getiren Yücel “Kadın Meclisleri kurarak, kadınımıza ilçemizin sorunlarında ve çözümünde söz hakkı tanıyacağız, kendilerini ifade etmeleri için fırsat sunacağız. Biliyoruz ki kadınlarımızın Kapaklı’nın kalkınmasındaki rolü elzemdir. Bu alanda her türlü çalışmayı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

AİLE EN ÖNEMLİ SOSYAL TOPLULUKTUR

Başkan Adayı Yücel, eski Türk toplumlarında ailenin en önemli sosyal birlik olduğunu dile getirerek “Ailenin temelini teşkil eden kadın, Türk destanlarında, Türk felsefesinde, Türk örf ve adetlerinde yüce bir mertebeye oturtulmaktadır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed, kadına hak etmiş olduğu değeri vermiş ve 'Cennet annelerin ayağı altındadır' diyerek bu önemi vurgulamıştır. Bugüne kadar vali, bakan, milletvekili gibi her makam ve mevkide yer alan kadınlar tüm insanlar için her ne kadar hak hukuk ve özgürlük varsa istifade etmelidir. Kadınlara ve kadın haklarına verilen ve verilecek olan değer hem kadınlarımızın hem de geleceğin teminatı olan gençlerimizin yetiştirilmesi adına büyük önem arz etmektedir. Bu düşüncelerle, İstiklal Mücadelesinin kahraman kadınları Nene Hatun, Kara Fatma gibi cesur ve fedakar olan tüm Türk kadınlarımızı saygıyla anıyorum” diyerek başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Yücel ayrıca anne, eş ve kardeş gibi birçok rolü bünyesinde barındıran kadınların, her geçen gün daha eğitimli, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmalarını arzu ettiklerini de belirtti.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

MHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı Dr. Özkan Yücel’in konuşmasının ardından yüzlerce kadın, ünlü sanatçı Gamze Göçmen’in seslendirdiği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10