Kentiçi Ulaşım Çalıştayı yapıldı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği(TÖHOB) ve Edirne Toplu Taşıma Ulaşım Sistemi(ETUS) Kentiçi Ulaşım Çalıştayı, Edirne Ticaret Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşti.

Bölgede Gündem 10.03.2014 11:08:00 0
Kentiçi Ulaşım Çalıştayı yapıldı

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ DE KATILDI

Çalıştaya CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Milletvekili Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, TÖHOB Başkanı İsmail Yüksel, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kara Ulaşım Şube Müdürü Salih Kumbar, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, ETUS Başkanı Hakan Giyik, Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, Belediye Ulaşım Daire Başkanları, Ulaşım Müdürleri, TÖHOB Genel Başkanı, Oda ve Birlik Başkanları katıldı. Anılan etkinliğe TÖHOB üyesi olan ve olmayan özel halk otobüsü kuruluş temsilcileri ile belediye uzmanları ve bürokratları davetli bulunmaktadır. Katılımcı belediyeler arasında İzmir, Erzurum, Kocaeli, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ belediyeleri yer aldı.

 

BÜYÜKŞEHİRLERDE TOPLU ULAŞIM

ETUS Başkanı Hakan Giyik ise yaptığı konuşmada son dönem torba yasada geçen 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz taşınması konusunun kendilerinin düşündürdüğünü, Edirne'nin bir emekli kenti olduğunu ve yüzde 37'sinin 65 yaş üstü olduğunu söyleyerek rahatsızlığını dile getirdi. “3 gündür uyku uyuyamıyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi. Çalıştayın birinci oturumunda “İl Belediyeleri Deneyimi ve Trafik Güvenliği” konusunda Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal UYGUN, Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hayati GÜRSES, Edirne Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürü Alpay ERDEM, Erzurum BŞB Ulaşım Daire Başkanı Amir BADUR moderatörlüğünde deneyimlerini, yaşadıkları sıkıntıları  katılımcılarla paylaştılar. Çalıştayın ikinci oturumunda ise “Büyükşehirlerde Toplu Ulaşım” konusunda Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Mahmut GÜLER’ in moderatörlüğünde, İzmir BŞB-ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan EKER, Kocaeli BŞB Kara Ulaşım Şube Müdürü Salih KUMBAR ve Tekirdağ Belediye Başkanlığını temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Sinan ÇETİZ, sosyal politikaların toplu taşımaya getirdiği mali yüklerle, toplu taşımada dönüşüm uygulamaları konuları ele alındı. Belediye Başkan Yardımcısı Sinan ÇETİZ, Tekirdağ Belediyesinde 2009-2014 yılları arasında Ulaşım Hizmetleri ve yapılan düzenlemeleri, Özel Halk Otobüsleri, Şehir içi Toplu Taşıma, TUMAP ( Tekirdağ Ulaşım Mastır Planı ) hakkında bilgi verdi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10