Kadınlar Günü'nü Ankara'da kutladılar

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'ne bağlı 20 kadın çalışan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sendika tarafından Ankara'da bu yıl 19.'su düzenlenen Kadın İÅ

Çerkezköy 10.03.2014 15:54:00 0
Kadınlar Günü

SONUNA KADAR MÜCADELE ETMELİYİZ

Kurultayda konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak; “Cennet annelerin ayağının altındadır” dedikten sonra, Annelere, kadınlara bu dünyayı cehenneme çeviren zihniyetle, sonuna kadar mücadele etmek zorundayız” dedi. Kavlak, kadın-erkek tartışmalarının hala sürdüğünü ifade ederek Türk Metal’in bu konudaki görüşünü “Bizim Türk Metal olarak bakışımız net: Kadın ile erkek biyolojik bakımdan farklı, ama toplumsal açıdan mutlak olarak eşittir. Toplumsal olarak eşit olduğu için de, kadın erkek eşitliği meselesi cinsiyetler üzerinden değil, insan hakları temelinde ele alınmalıdır. Kadın da erkek de, önce insandır. Sonra birer kadın ve erkek olarak toplumun özgür ve eşit bireyleridir” dedi.

 

 

 

 

PANELE İLGİ YOĞUN OLDU

Toplantıya yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda misafir katıldı. Kurultayın açılışına Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler, MESS Genel Sekreteri Hakan Yıldırımoğlu, Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak, Denizciler Sendikası Genel başkanı Eyüp kasap, Çalışma Genel Müdürü Yardımcısı Nurcan Önder, IndustriAll Sosyal Politika Müdürü Sofya Canik, büyükelçiler ve elçiliklerin temsilcileri, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Mesut Ulusoy katıldı. Açılış konuşmaları ile birlikte verilen bir önerge ile Divan üyeleri seçildi. Kadın İşçiler Kurultayımızın başında Kadın emekçilere yönelik “Çalışma Hayatında Kadın” konulu bir panel de düzenledi. Panele ilgi yoğun oldu.

 

KOÇAK’I ZİYARET ETTİLER

Ankara’da düzenlenen programla Kadınlar Günü’nü kutlayan Çerkezköylü kadınlar Anıtkabir’i de ziyaret ettiler. Ankara’dan dönen sendika üyesi kadınlar dün saat 14.30’da Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ı ziyaret etti. Ankara’da şube adına kendilerine verilen plaketi Koçak’a takdim eden kadınlar,  her şeyin çok güzel geçtiğini ifade ederek “Diğer üyelerle tanışma ve kaynaşma imkanı bulduk. Böyle bir etkinlik düzenledikleri için genel başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu etkinlikle kadınların kendilerine zaman ayrımaları gerektiğini öğrendik” dedi. Murat Koçak da diğer kadın üyeleri de bu tür etkinliklere göndermeye devam edeceklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10