Okullar afete hazırlanıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca başlatılan "Afete Hazır Türkiye" projesinin ikinci ayağı olan "Afete Hazır Okul" projesinin eğitmen eğitimleri Başbakanlık

Tekirdağ 11.03.2014 10:55:00 0
Okullar afete hazırlanıyor

EĞİTİM SETLERİ DAĞITILDI

Türkiye genelinde 22 Şubat-16 Mart tarihleri arasında 76 ilde 2 bin 556 MEB öğretmenine, eğitim verilmesi hedeflenen proje kapsamında Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM) Öğretmeni Nermin CAN Akdoğan tarafından Tekirdağ’da Okul Öncesi, Sınıf Öğretmeni, Sosyal Bilgiler, Coğrafya ve Özel Eğitim Öğretmenleri arasından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen 18 öğretmene “Afete Hazır Okul Eğitmen” eğitimi verildi. Eğitim sırasında eğitmenlere eğitim setleri dağıtıldı.

 

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Proje kapsamında Afete Hazır Okul Eğitmeni olarak seçilen öğretmenler vasıtasıyla Tekirdağ’daki tüm öğretmenlere afetler konusunda bilgi verilmesi sağlanacak, eğitim alan bu öğretmenlerimiz de afet öncesi, sırası ve sonrası hakkında kendi okullarındaki öğrencilere aldıkları bu eğitimleri aktarmış olacaklar. Ayrıca proje ile okulların afetlere dirençli kurumlar haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, muhtemel tehlikeler karşısında eğitim-öğretimdeki kesintinin minimum seviyede tutulması ve afet bilinci kültürü oluşturulması için okul afet planları yapılması hedefleniyor. Bu amaçla Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesinde Plan hazırlık çalışmaları devam ediyor.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10