Ertem: Belediyecilik, Osmanlı döneminde başladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda Yönetim Asistanlığı ve Büro Yönetimi bölümünde okuyan ikinci sınıf öğrencilerini yere

Çerkezköy 11.03.2014 19:45:00 0
Ertem: Belediyecilik, Osmanlı döneminde başladı

ÖĞRENCİLERE DERS VERDİ

Dün saat 15.30’da Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen derste Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem öğrencilere belediyenin idari yapısı, görev alanı, belediye başkanının görev ve sorumlulukları, Belediye Meclisi’nin ve komisyonun çalışma yöntemleri konusunda öğrencilere ders verdi. Ders öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Taha Aslanlı, “Bir önceki hafta merkezi yönetim sistemlerini işledik. Bugün ise okulda işleyeceğimiz dersi öğrencilerimize Meclis Salonu’nda işletiyoruz. Çerkezköy Belediye Başkanımız öğrencilerimize yerel yönetimlerin nasıl çalıştığı konusunda bilgilendirmede bulunacak. Yoğun seçim çalışmaları kapsamında bizlere zaman ayırdığı için kendisine öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

“RAHAT ORTAMDA YAŞAMAMIZI SAĞLAYAN KURUMDUR”

Belediyeleri hayatta karşılaştığımız hizmetlerden istifade ettiğimiz kurum olarak tanımlayan Başkan Ertem, “Belediye il, ilçe ve beldelerde bulunan bütün kesime hizmet sunan birimdir. Belediyecilik, Osmanlı döneminde başlamıştır. Belediyelerin 2004 yılında 5393 sayılı Belediye kanunu ile birlikte yetkileri artmıştır. Belediyeler kentinde yaşayan insanların her gününü rahat yaşamasını sağlayan kurumdur. Belediyeler hayatın her anında sokak, mahalle ve ev içinde daha rahat bir ortamda yaşamamızı sağlayan görevli kurumdur. Kamu hizmetleri hükümetin görevleridir. Belediyelerin görevleri arasına alt yapı, üst yapı, sosyal ve kültürel hizmetler vardır” diye konuştu.

 

“GÜNLÜK İHTİYAÇLARI KARŞILAYAN ORGAN ENCÜMENDİR”

Belediyelerin idari yapısından da bulunduğunu kaydeden Ali Ertem, “Belediyeler, Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve encümen organlarından oluşur. Bu organlar içinde en yetkili mercii meclistir. Belediye meclislerinin dönem dönem aldıkları kararları uygulamak, Belediye başkanının görevidir. Vatandaşa daha iyi hizmet için, bütçeyi oluşturma ve faydalı bir şekilde kullanmak adanı meclis karar alır. Belediye Başkanı da alınan kararları uygular. Meclisin almadığı hiçbir kararı Belediye Başkanı uygulayamaz. Belediye encümeni ise Belediye Meclisi’nin aldığı kararları uygular. Bazı kararları ise encümen onayından sonra meclis onaylar. Encümenler günlük rutin ihtiyaçları da karşılarlar. Belediye meclisleri ayda bir kez toplanırlar. 11 ay toplanıp bir ay da tatil yaparlar. Belediye Meclisi yılda en fazla üç kez olağanüstü toplanabilir. Encümen üyeleri her hafta toplanmak zorundadır. Kısaca Belediyenin günlük ihtiyaçlarını karşılayan organ encümendir” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10