Berkin Elvan için yürüdüler

Gezi Olayları sürecinde polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle yaralanarak yoğun bakıma alınan ve 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için önceki akşam saat 19.00'da ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 12.03.2014 15:17:00 0
Berkin Elvan için yürüdüler

ADALETTEN VE VİCDANDAN YANA OLUN

Sosyal medya üzerinden kurulan etkinlik ile Çerkezköy Belediye Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlara CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Yönetimi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şubesi de destek verdi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Daimi Kaya “Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği nedeniyle komaya giren Berkin Elvan uzun süren yaşam savaşını kaybetti. 269 gündür yoğun bakımda olan Berkin, bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüş, 8 Martta kalbi durmuş ve 20 dakika çalıştırılamamıştır. Bugün ise sabah saat 07:00 da Berkin'i, canımızı kaybettik. Berkin'e, o küçük çocuğa yaşatılan bu acı ailesine yaşatılan evlat acısı bu ülkenin ayıbıdır, bir kara lekedir. Bilinmelidir ki, yetkililer bunun hesabını vermedikçe bu kara leke hiçbir zaman silinmeyecektir. Bu ülkenin vicdan sahibi insanlarına buradan haykırıyoruz; Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan ve Medeni Yıldırım'ın katledildiği gezi olaylarında polisler için kahramanlık örneği göstermiş diyen bir zihniyete karşı durun. Hukuktan, insanlıktan, adaletten ve vicdandan yana olunuz” diye konuştu.

 

 

 

 

ADALET HAKSIZLIĞA UĞRAYANLARIN YANINDA

Kaya, adaletin ülkede haksızlıklara uğrayanların yanında olduğunu belirterek “Ülkemizde adalet, hukuk, vicdan, insanlık ayaklar altında ezilmiştir adeta. Bir yandan ayakkabı kutularında paraları saklayan yetkililerin çocukları, bir yandan ise polisin gaz fişeği ile komaya giren Berkin'in 16 kiloya düşmüş bedeni ve ailesinin feryadı, çaresizliği. Bu ülkede yolsuzluk yapan, ayakkabı kutularında paraları saklayanlara adalet işlemediği gibi, gezi olaylarında çocuklarımızın ölümüne neden olanlara da adalet işlememiştir. Adalet bu ülkede haksızlığa uğrayanların yanında hiçbir zaman olmamıştır. Hepimiz burada Berkin Elvan, gezi olaylarında hayatını kaybeden bu ülkenin çocuklarına bir borcumuz olduğunu unutmayalım. Bu çocuklarımıza yapılan bu haksızlığın peşini hiçbir zaman bırakmayacağımızı buradan haykırıyoruz. Bu ülkenin vicdanlı demokrat insanların, yetkililerin cezalandırılması için var gücüyle mücadele edeceklerinden şüphe edilmesin. Bu ülkede yapılan her türlü hukuksuzluğa, haksızlığa karşı sesimizi duyurmalıyız. Sadece kendimize yapılan haksızlıklara sesimizi çıkarmak yeterli değildir. Bilinmelidir ki gezi olaylarında yaşanan hak ihlalleri hukuk denetimi dışında kalmıştır. Gezi olaylarında yaşanan birçok hukuk dışı uygulama devlet yetkilileri tarafından takdirle karşılanmıştır. İnsan haklarını çiğneyenler ödüllendirilmiş, bunlara sahip çıkılmıştır" dedi.

 

 

 

 

ŞİDDETLE KINADILAR

Kaya "İnsan haklarına, insanlık onuruna, hukuka aykırı davranan şahıslar maalesef korunmuştur. Biz buradan sormak istiyoruz; bunların yaşandığı bir ülke hukuk devleti olabilir mi? Bu ülkede insan haklarından, demokrasiden bahsedilebilir mi? Bizler buradan gezi olaylarında başta Berkin olmak üzere diğer canlarımızın hayatlarını kaybetmesine neden olan yetkilileri şiddetle kınıyoruz. Yetkililerin cezalandırılması için gerekli olan tüm hukuki mücadelenin içinde olacağımızı haykırmak istiyoruz. Berkin'e, Ali İsmail Korkmaz'a, Ethem Sarısülük'e, Abdullah Cömert'e, Mehmet Ayvalıtaş'a, Ahmet Atakan'a ve Medeni Yıldırım'a sesleniyoruz. Bu bizim size borcumuz olsun" dedi. Açıklamanın ardından toplanan kalabalık Berkin Elvan'ın posteriyle ve ellerindeki dövizlerle Atatürk Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Pera kavşağından dönüp tekrar meydana gelen kalabalık oturma eylemi yaparak slogan attı. Bir görüş kabininde şarkısını söyleyen grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de açıklama boyunca geniş güvenlik önlemi aldı.

 

 

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10