Akay: Öncelikli hizmetlerimizi Kızılpınar'a yapacağız

Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay dün de belediye meclis üyesi adayları Rağbet Erol, Uğur Erem ve Nedim Yılancı ile birlikte Kızılpınar'dak

Çerkezköy 12.03.2014 17:02:00 0
Akay: Öncelikli hizmetlerimizi Kızılpınar

HER KESİMİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERECEĞİZ

Kızılpınar İlkokulu, 125.Yıl Ortaokulu, Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Lisesi’ni ziyaret eden Akay, öğretmenlerin beklentileri konusunda bilgiler aldı. Okul yöneticilerinden de okulların eksiklikleri konusunda bilgiler alan Akay, “Bu dönem farklı bir dönem olacak. Her kesimin beklentilerine cevap verecek projelerimiz hazır. Çerkezköy ve Kızılpınar’ın durumu ortada İlçe Merkez Mahalleleri ile Kızılpınar’ın Mahalleleri içler acısı, bildiğiniz gibi büyükşehir yasası çıktı. Türkiye’nin en büyük beldesi olan Kapaklı ilçe oldu. Ancak mevcut beldelerimiz in elinden beldelikleri alındı ve mahalleye dönüştürüldü” dedi.

 

 

 

 

İNSANLARIN BELEDİYE ALIŞKANLIĞI VAR

Kızılpınar’ın 25 yıllık bir belediye olduğunu dile getiren Akay “Burada yaşayan vatandaşlarımızın 25 yıllık belediye alışkanlığını var. Belediye varken Kızılpınar’ın yolları çamur deryasından geçilemezken şimdi vatandaşlarımız haklı olarak ‘şimdi mahalle olduk hizmet nasıl gelecek’ endişesindeler. Biz göreve geldiğimizde öncelikli hizmetlerimizi Kızılpınar’a yapacağız ve bunda da kararlıyız. Bu konuda hiçbir Kızılpınarlı vatandaşımız endişe etmesin. Büyükşehirin bütçesi 700 milyon TL olacak.Bu bütçeden en büyük payıda Tekirdağ’ın en büyük üçüncü ilçesi olarak Çerkezköy’e ayrılacak pay daha büyük olacak ve bu nedenle sizlere yapacağımız hizmetleri daha rahatlıkla yapacağız” dedi.

 

 

 

 

İHTİYAÇ NEYSE GİDERİLMELİ

Çerkezköy ilçe merkezi başta olmak üzere Kızılpınar’ın en büyük sorunlarından birinin de okul sorunu olduğunu ve göreve geldiklerinde bu sorunu gidereceklerini ifade eden Akay “Çerkezköy’ün en büyük sorunu okul ihtiyacı. Her yıl hızla göç nedeniyle artmakta olan nüfus ile birlikte artış gösteren öğrenci artışı nedeniyle her yıl iki okula ihtiyaç duyuluyor. Göçün arkasına sığınmamamız gerekiyor. İhtiyaçlar ne ise giderilmeli” dedi. Öğretmenlerin sıkıntılarından birinin de ilçede öğretmen evinin olmayışı olduğunu söyleyen Akay “Göreve geldiğimizde öğretmen evini de yaparak öğretmenlerin hizmetine sunacağız. İlçemiz genelinde yaklaşık bin 300 öğretmenimiz görev yapıyor. Öğretmenlerimizin özlemle  beklediği  ve ihtiyaç duyduğu son derece modern bir öğretmen evi yapacağız. Edindiğim bilgilere okulların sınıf öğretmeniz sıkıntısı çekiyor. Bu açığıda üçretli öğretmenlerle kapatarak eğitim vermeye çalışıyor. Göreve geldiğimizde bu sorunların en aza indirilmesi yada tamamen giderilmesi için çalışacağız. Kızılpınar’da ikamet eden öğretmenlerimizin çoğunun ilçe merkezinde oturduğunu biliyorum bu nedenlede ulaşım sorunu yaşadıkları ortada, onların ulaşım sorununuda gidereceğiz” dedi.

 

HER KESİME HİZMETE TALİBİZ

CHP olarak her alanda her kesime hizmete talip olduklarını ve bu nedenle yola çıktıklarını belirten Akay “Çerkezköy’ün ilçe genelinde sosyal yaşamı yeterli değil. Gerçekleştireceğimiz projelerle sosyal yaşamı da canlandırarak insanları sokağa çıkararak daha yaşanır bir kent ortaya koyacağız. Bir sanayi kenti olan ilçemizde insanlarımızın beklentilerine cevap verecek bir sosyal yaşam mekanları yetersiz. Biz insanlarımızın soka çıkarak sosyal alanda da ihtiyaçlarını karşılamaları anlamında güzel projeleri hayata geçireceğiz. Her yaştaki insanımızın yararlanacağı sosyal yaşam alanları hayata geçirilecek” diye konuştu.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10