'İnsan taşıyoruz ama insanca yaşayamıyoruz'

Kısa adı SAS olan Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu, yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında servis taşıma

Çerkezköy 13.03.2014 12:33:00 0

HAKLARIN İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Aşkın Gündoğdu, Tekirdağ’ın her geçen gün artan nüfusu ile birlikte öğrenci ve çalışan nüfusunun da arttığına dikkat çekerek, “Tekirdağ her geçen bir metropol olma yolunda hızla ilerlemektedir. Böyle bir yerleşim yerinde insan taşımacılığı yapmaya çalışan biz servis taşımacılarının artık haklarının iade edilmesini istiyoruz. Biz haklı davamızda sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ta ki hakkımızı alıncaya kadar” dedi.

 

STANDART TARİFE İSTİYORUZ

SAS Başkan Yardımcısı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Tekirdağ’da ki personel ve öğrenci taşımacıları olarak biz de haklı davamızda haklarımızı alana kadar hukuk kuralları kapsamında mücadele edeceğiz. Plaka Tahdidi ve fiyatlarda standart tarife istiyoruz. Mademki serbest ticaret var o halde bıraksınlar aracımızla istediğimiz hatta hatlı minibüsler gibi çalışalım. Biz servisçiler çoluğumuz ve çocuğumuzun rızkını yasaların boşluğundan yararlanıp bit gibi türeyen firmalara yedirmeyeceğiz” diye konuştu.

 

 İNSAN GİBİ YAŞAYAMIYORUZ

Aşkın Gündoğdu, servisçiler olarak gelirlerinin çok az olması ve giderlerinin çok olması nedeniyle insan gibi yaşayamadıklarını ileri sürdü. Gündoğdu, “Biz servis taşımacıları olarak her kesim gibi insanca yaşamak istiyoruz. İnsan taşıyoruz ama insanca yaşayamıyoruz. Çünkü gelirlerimiz yaptığımız işe göre çok düşük ve giderlerimiz çok yüksek. Bizim tek isteğimiz fiyatların günün koşullarına uygun olmasıdır. Bu konuda tüm servis taşımacılarının birlik ve beraberlik içinde haklı mücadelemizde bizimle olmalarını istiyoruz. Bencilliği bırakıp boynumuzu bükmeden dik bir şekilde haklı davamızda sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi. 

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10