Önsel: Sıkıntılar sadece seçim vaadi olarak kalıyor

MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, önceki akşam Radyo Haber ve T Haber TV ortak canlı yayınında Gündem Özel programında gazeteci Şaban Kardeş ve Çerkezköylülerin sorularını yan?

Çerkezköy 14.03.2014 13:45:00 0
Önsel: Sıkıntılar sadece seçim vaadi olarak kalıyor

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ

Çerkezköy’de yaşayanlar olarak zaman zaman sel baskını gibi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Önsel “Buradaki yöneticilerin de bunu hissetmesi lazım. Çerkezköy’de bizim yaptığımız ziyaretlerin 2 amacı var. Birincisi kendimizi tanıtmak ve ikincisi de ihtiyaçların belirlenmesi. Gittiğimiz yerde vatandaşların yüzde 80’inde olumlu tepkiler aldık. İnsanların mevcut yönetimle ilgili sıkıntıları var” dedi.

 

İNSANLAR ÇERKEZKÖY’DE VAKİT HARCAYAMIYOR

Sosyal anlamda da Çerkezköy’de büyük sıkıntılar olduğunu söyleyen Önsel “Bugüne kadar gelen tüm yöneticiler yatırımların çoğunu ana caddelere yaptı. Seçimi kazanan siyasilerin unuttuğu yerler var. Bunlar kenara itilmiş. Sosyal anlamda insanların ortak sıkıntısı Çerkezköy’de vakit harcayamamaları” dedi.

 

SIKINTILAR SADECE SEÇİM VAADİ OLARAK KALIYOR

İlçe başkanlığı görevi süresince bütün eleştirileri yaptığını söyleyen Önsel “Eksiklikleri fark eden ve bunu vaatleri arasına koyan mevcut bir belediye var. Sıkıntılar sadece seçim vaadi olmakla kalıyor” dedi. Adaylığı ile ilgili gelen soruyu da yanıtlayan Önsel “Ben ilçe başkanıyken eylül ayından itibaren aday adaylığı sürecine girildi. Şahsımın aday olması yönünde yönetimden de yoğun baskı vardı. Yönetiim kurulu olarak Ankara’ya il başkanımız vasıtasıyla didildi. Hem kamuoyu yoklamaları sonucu hem de istişareler sonucu bizim ismimiz çıktı. Bizde küskünlük olmaz. Bizler aynı yolda gidiyoruz. Yerel seçimler adına Çerkezköy'de MHP nin kazanmasını istiyoruz” dedi.

 

OSMANLI MİMARİSİ KATMAK İSTİYORUZ

Projeleri ile ilgili de konuşan Önsel “2 büyük projemiz var. Bir tanesi belediye meydanında Türbedere Meydanı projesi. Meydana Osmanlı mimarisi katmak istiyoruz. Yer altı geçişleri ile trafik yoğunluğunu bitirerek vatanadaşların kullanabileceği bir meydan yapmak istiyoruz. Gümrük müdürlüğünden başlayıp Veliköy’e kadar olan yolun bulvar yolu olması projemiz var. Tüm şehirde ücretsiz internet projemiz de var” dedi.

 

HAVA KİRLİLİĞİNDE 2. SIRADA

Gittikleri her yerde sürekli su konusunun dile getirildiğini söyleyen MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel “Kalitesi anlamında da kuyunun başında su içerek bunu reklamını yapmak doğru değil. 2 gün musluğu kapatın 3. gün açınca kalitesini herkes görebilir. Biz su fiyatlarında da iyileştirme yapacağız” dedi. Çerkezköy ve Çorlu bölgesinin Dilovası’ndan sonra hava klirliliğinde 2. sırada olduğunu söyleyen Önsel “Kanserle mücadele birimi ile kanserin önüne geçmek adına çalışmalar yapacağız. Tekirdağ büyükşehir belediye başkan adayımız Nail Yılmaz 39 yıllık profesör ve kanser alanında uzman. Onun da fikirlerini alarak bu projeyi oluşturduk” diye konuştu.

 

KAVŞAKLARDA DÜZENLEME YAPACAĞIZ

Kavşaklarda da düzenleme yapacaklarını söyleyen Önsel “Kalıcı çözümler üreteceğiz. Çerkezköy’de Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi ve Uğur Mumcu Caddesi’nde trafik yoğunluğu var. Otoparklarla bu çözülebilirdi. Atatürk Viyadüğü daha düzgün yapılabilirdi. Kambur görüntüsünden kurtulabilirdi” dedi.

 

YAŞAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ

Çerkezköy Belediyesi’nin vergi borçları ve SGK borçlarında ilk sırada yer aldığını söyleyen Önsel “Bu ikisinin toplamı yaklaşık 35 milyon TL. Kamu ve özele borçlarla birlikte toplam borcun 80 milyon TL olduğu lanse ediliyor. Şuanda görev yapan meclis üyelerinin çoğu da belediyenin borcunu bilmiyor. Borç bizi korkutmuyor. Bugüne kadar yapılan harcamaları, icraatları sorgulayacağız. Sonucu da Çerkezköy kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Çerkezköy’de nufüsun hızlı bir şekilde arttığını söyleyen Önsel “Okullarla ilgili sıkıntı var. Bununla ilgili girişimleri yapacağız. Çerkezköy’de sağlık konusunda büyük sıkıntı var. Derenin ıslahı ve etrafındaki yaşam alanlarının oluşturulması noktasında çalışma yapacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10