Yüceer: Uzun süreli çalışmalar giderilmeli

Tıp Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yapan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, sağlık sektöründe çalışanların uzun süreli çalışmalarının risk oluşturduğ

Tekirdağ 14.03.2014 18:15:00 0
Yüceer: Uzun süreli çalışmalar giderilmeli

BİR BÜTÜNÜN AYRILMAZ PARÇALARI

Ülkenin dört bir yanında büyük fedakârlıklarla hizmet veren sağlık çalışanlarnının, doktor, hemşiresi, çalışanı ve hastasıyla bir bütünün ayrılmaz parçaları olduğunu ifade eden Yüceer “Sağlık hizmetinin kalitesinin yükseltilebilmesi, yurttaşlara nitelikli sağlık hizmetinin sunulması gerek sağlık çalışanıyla, gerek hastasıyla ilgili tüm kesimlerin mutluluğu ile mümkündür. Ancak, son yıllarda AKP iktidarı tarafından son uygulanan “sağlıksız” sağlık politikaları sağlık alanındaki çalışma barışını bozmuş, ilgili tüm kesimleri mutsuzluğa ve umutsuzluğa sevk etmiştir” dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ VE UMUTSUZ

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer,  sağlık sektöründe çalışanların uzun ve aşırı iş gücünün çalışanları strese soktuğunu da ifade ederek “Unutulmamalıdır ki sağlık çalışanları mutsuz, sağlık çalışanları umutsuzdur. Personel eksikliğinden kaynaklanan iş yükü, yoğun iş temposunun ardından bitmek bilmeyen nöbetler, fazla mesailer sağlık çalışanlarını her geçen gün biraz daha yıpratmaktadır.  Sağlık sektörü, uzun süreli çalışma, aşırı iş yükü, zaman baskısı, yetersiz dinlenme araları, fiziksel olarak kötü iş koşulları gibi stresle ilgili risk faktörlerini yoğun olarak içermektedir. Sağlık çalışanları hizmet yoğunluğuna göre değişmek üzere uzun süre ayakta kalma, nöbetlerde uykusuzluk, beslenme düzensizlikleri ile karşı karşıya kalmaktadır. 14 Mart Tıp Bayramı ancak bu gerçekler hatırlandığında ve çözüm önerileri hayata geçirildiğinde asıl bayram olarak kutlanabilecektir” dedi.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10